Brățara tennis – istoria acesteia și cum să alegi brățara potrivită pentru tine

Simplă, dar totodată uimitoare, brățara tennis este atemporală, fiind o bijuterie versatilă, cu pietre prețioase simetrice, care împodobesc încheietura mâinii cu o strălucire subtilă/ Este o piesă care poate fi integrată cu ușurință într-un look casual, de zi cu zi, sau poate completa o ținută de seară.

Înainte de a fi numite “brățări tennis”, ele purtau denumirea de “brățări eternity” și simbolizau dragostea veșnică, erau alese de obicei ca și cadouri pentru parteneri, pentru a exprima sentimente puternice.

Meghan Markle purtând o brățară tennis cu diamante care i-a aparținut Prințesei Diana. Sursă PageSix

De unde provine denumirea de „brățară tennis”

Expresia “brățară tennis” a început să fie utilizată în anii 1978. Ce s-a întâmplat în acest an? Ei bine, Chris Evert, o jucătoare de tenis desăvârșită, a început să poarte o brățară cu diamante în timpul meciurilor jucate. Și nu orice brățară cu diamante, ci un model special realizat pentru ea, care era suficient de flexibil pentru a-i permite mișcări ample ale mâinii.

Deși nu este foarte sigur când a fost evenimentul care a pus în centrul atenției brățara tennis cu diamant, 1978 sau 1987, cert este că în timpul unui meci de tenis, brățara jucătoarei s-a rupt și a căzut pe teren. Jocul a fost oprit pentru ca staff-ul să caute bijuteria. Odată ce s-a întâmplat acest lucru, a fost greu de ignorat bijuteria care a reușit să pună pauză întregului US Open. Astfel a apărut denumirea de “brățară tennis”, iar bijuterii au început să se refere la brățările eternity drept brățări tenis.

Ce să avem în vedere când alegem o brățară tennis

În zilele noastre, brățările tennis sunt un element de bază pentru orice colecție de bijuterii. Arată grozav purtate singure sau layered împreună cu alte piese.

Designul brățării tennis o face perfectă pentru femeile atletice și pentru cele are duc un stil de viață activ și agitat. Spre deosebire de alte tipuri de brățări, brățările tennis sunt mai confortabile, mai ușor de purtat și mai discrete. De asemenea, sunt ușoare, astfel încât să nu le simți la încheietura mâinii și sunt flexibile, ceea ce înseamnă cu nu există riscul să agațe. Toate aceste aspecte fac ca brațara tennis să fie o alegere confortabilă și elegantă.

Brățară tennis Coriolan cu safire marquise și diamante rotunde

Când cumpărați o brățară tennis, trebuie să aveți în vedere dimensiunea încheieturii mâinii. Dacă aveți o încheietură mai mică, o brățară mai delicată cu diamante mai mici ar arăta cel mai bine. Cei care au încheieturi sau brațe mai mari ar trebui să aleagă brățări mai îndrăznețe cu pietre mari.

Cu toate că inițial brățara tennis era realizată doar cu diamante, astăzi se găsesc disponibile cu o multitudine de pietre prețioase sau semi-prețioasediamante negre, safire, smaralde etc. În ceea ce privește designul acesteia, pot fi găsite cu o singură bandă de pietre sau cu mai multe.

Bijuteriile cu diamante rămân cadoul perfect pentru ocazii speciale. O brățară tennis are o semnificație mult mai mare atunci când este oferită de Ziua Mamei sau cadou de Crăciun, cu siguranță este un cadou mult mai original decât un inel sau o pereche de cercei. 

Descoperă selecția noastră de brățări tennis și spune-ne care este preferata ta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.