Turmalina – piatra prețioasă a zodiei Balanță

Turmalina este o piatră semi-prețioasă care se găsește într-o gamă largă de culori. Este un mineral clasificat ca silicat complex care conține bor. Multe cristale de turmalină prezintă polaritate – culoarea, proprietățile electrice și forma cristalului diferă de la un cristal la altul. Aceste variații apar din cauza structurii complexe și a chimiei pietrei.

Când este încălzită sau frecată, turmalina capătă o sarcină electrică și atrage obiecte mici, precum praful și alte obiecte ușoare. Din acest motiv turmalina este folosită în unele dispozitive electronice. Această proprietate este cunoscută și sub numele de “piroelectricitate”.

Turmalina are o duritate de 7-7.5 Mohs și un indice mare de refracție de 1,61-1,66.

Una dintre cele mai întâlnite variante de turmalină este cea de culoare neagră. Însă dacă dorești o pată de culoare, poți opta pentru nuanțe strălucitoare de roz, verde, violet sau chiar amestecuri, precum, turmalina curcubeu sau turmalina pepene verde.

Istoria turmalinei

Turmalina se regăsește pe tot globul, începând cu India și până în Australia.

Variații ale numelui „schorl” au fost folosite pentru a descrie turmalina neagră chiar înainte de anul 1400, cuvântul provenind de la numele unui sat din Saxonia, Germania, numit acum Zschorlau, ce se află lângă o mină cu zăcăminte de turmalină neagră. Totuși, Compania Olandeză a Indiilor de Est (The Dutch East India Company) a important turmalină din Sri Lanka în Europa timp de secole până să realizeze comercianții că era, de fapt, același mineral ca și „schorl”. De aici vine și numele acestei pietre – acesta provine din termenul singalez „tōramalli”, nume ce era dat tuturor cristalelor colorate de pe insula Sri Lanka la acea vreme.

În anii 1500 spaniolul Francisco Spinoza a descoperit turmalina verde în Brazilia, dar acesta a crezut că este un „smarald brazilian”. Abia în anii 1800, mineralogii au stabilit că turmalina este, de fapt, un mineral diferit.

O altă situație celebră când turmalina a fost confundată cu o altă piatră prețioasă este în cazul bijuteriilor Coroanei Rusești când s-a crezut că este vorba de un tip rar de rubine.

Chinezii au gravat și sculptat figuri cu turmalină de multe secole, iar exemplele antice sunt încă expuse în muzee, o dovadă a durabilității pietrei.

Culorile turmalinei

Poveștile spun că s-ar fi născut din energia rară a curcubeului și, de aceea, turmalina ar avea numeroase nuanțe care se unduiesc într-un joc imaginativ.

Cercei Ivy cu turmalină și diamante
  • Turmalina neagră (Schorlit) – Aceasta este o piatră protectoare ce are rolul de a proteja psihic și de a conferi siguranță și încredere în sine purtătorului.
  • Turmalina roz (Rubelit) – Este legată de compasiune și blândețe, ocupându-se de problemele inimii. Pentru cei care simt că au nevoie de o doză de vindecare a inimii, turmalina roz este un adevărat terapeut.
  • Turmalina verde (Verdelit) – Este o piatră incredibilă pentru a aduce virilitate, forță și rezistență, atât fizică, cât și emoțională.
  • Turmalina albastru deschis (Indicolit) – Ajută la o comunicare clară, deschisă și onestă. Nuanțele sale strălucitoare sunt asemănătoare curgerii apei, amintind că transparența poate aduce adevărata vindecare a corpului, minții și sufletului.
  • Turmalina mov (Siberite) – Aceasta are proprietăți de protecție, dar conferă totodată și relaxare și detașare emoțională.
  • Turmalina maro (Dravit) – Are rolul de a te ancora în realitate și de a te menține neclintit, indiferent cât de tare ar sufla vânturile haosului.
  • Turmalina curcubeu – Vine într-o multitudine de nuanțe, amestecând fiecare nuanță a curcubeului pentru a restabili echilibrul. Aceasta deblochează toate chakrele și conferă ritm sufletului.
  • Turmalina pepene verde – Reprezintă centrul roz al inimii și coaja exterioară pe care o prezinți lumii. Aduce pace în miez și bucurie relațiilor din exterior.

Proprietățile turmalinei

În zilele noastre pietrele de turmalină sunt căutate atunci când se dorește echilibru și vindecare, fiecare tip de culoare conectându-se la o parte diferită a energiei sufletului nostru. Indiferent de nuanța de turmalină pe care o alegi, aceasta se presupune că poate avea o mulțime de beneficia vindecătoare.

Proprietăți de vindecare fizică

Se presupune că turmalina are adevărate proprietăți de a susține de ajuta sistemul imunitar și sistemul nervos. Totodată ar influența și sistemul digestiv, așadar poate fi purtată de persoane care se confruntă cu probleme ale stomacului. Turmalina ajută, de asemenea, la întărirea oaselor și a dinților. Îmbunătățește și coordonarea mână-ochi, oferind un impuls de sănătate corpului. Turmalina verde este excelentă pentru cei care suferă de oboseală cronică, conferind energie.

Proprietăți de vindecare mentală și emoțională

Obține o doză serioasă de positivism și spune „Da” la toată dragostea necondiționată pe care piatra de turmalină este gata să o împărtășească. Turmalina verde este o piatră care aduce compasiune în viața ta. Turmalina neagră elimină anxietatea, iar cea roz aduce bucurie, blândețe și iubire de sine. Turmalina albastră ajută la depășirea traumelor și vindecarea profundă și adevărată. Turmalina roșie este un excelent stimulant al încrederii în sine.

Piatra natală a zodiei Balanță

Cei născuți sub semnul zodiacal al Balanței se folosesc pe deplin de puterile vindecătoare ale turmalinei. Turmalina conferă protecție pentru Balanțe, acestea fiind firi diplomatice, corecte și uneori idealiste.

Totodată, deoarece Balanța are tendința să fie indecisă, purtarea unei pietre de turmalină roșie poate fi o modalitate uimitoare de încurajare în luarea decizilor.

Turmalinele se regăsesc frecvent în opțiunile designerilor de bijuterii, fiind pietre semi-prețioase versatile. Descoperă propunerile noastre de bijuterii cu turmalină pe site-ul Coriolan și în magazinele noastre din Iași și București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.