Ce trebuie să știi despre curățarea bijuteriilor acasă?

A trecut ceva timp de când ai cumpărat bijuteriile tale? Consideri că nu mai au strălucirea de altă dată, dar nu ai timp să le aduci în magazinele Coriolan pentru o curățare profesională? Nu este nicio problemă, te învățăm cum să faci tu curățarea bijuteriilor acasă. Să vedem împreună ce pași trebuie să urmezi!

Curățarea bijuteriilor acasă

Dacă se întâmplă ca bijuteriile tale să nu mai aibă strălucirea de altă dată, înseamnă că trebuie ca acestea să fie curățate. Poți opta pentru curățarea profesională sau le poți curăța acasă.

Servicii de curățare profesională oferite de Coriolan

Coriolan te ajută să păstrezi farmecul bijuteriilor achiziționate de la noi, oferind curățarea anuală gratuită a acestora. Pentru bijuteriile achiziționate de la alte magazine, oferim contracost serviciile de curățare profesională „Jewelshine cu ultrasunete” și „Steamshine cu abur”.

Colier Coriolan

Dacă îți dorești să fii tu persoana care curăță bijuteriile, atunci ai nevoie de următoarele materiale înainte de a te apuca de treabă: un vas adânc, o perie moale, o pensetă, o cârpă care nu lasă scame (de exemplu, cele folosite pentru curățarea ochelarilor), o soluție de curățare specială pentru bijuterii, un vas cu apă curată și călduță pentru clătire.

Pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru curățarea bijuteriilor acasă în siguranță sunt:

  1. Organizează-ți spațiul de curățare. Asigură-te că locul în care te ocupi de acest procedeu este destul de bine iluminat astfel încât să poți observa toate detaliile bijuteriilor și să fii sigur că nu există niciun risc să le pierzi.
  2. Lasă bijuteriile la înmuiat. Într-un vas cu apă călduță poți să torni soluția specială de curățare și să lași bijuteriile puțin la înmuiat. Apoi, cu peria moale, poți să le cureți astfel încât să fii sigur că ai ajuns în toate crăpăturile și ai eliminat impuritățile.
  3. Fii atent la scame. Imediat ce termini acest pas s-ar putea să observi că există scame pe care nu le-ai eliminat cu peria. În acest caz, poți folosi cu grijă penseta pentru a reuși să ajungi în zonele mai înguste și să elimini impuritățile și de acolo. 
    ATENȚIE: Ai grijă să nu zgârii suprafața metalului prețios cu penseta!
  4. Clătește bijuteriile cu atenție în acel vas cu apă călduță pentru a te asigura că elimini soluția de curățat și orice alt tip de reziduu. 
    ATENȚIE: Nu clăti bijuteriile deasupra unei chiuvete deoarece se poate întâmpla să le pierzi. Le poți așeza într-o sită sau le poți clăti într-un vas cu apă călduță.
  5. Usucă bijuteriile cu ajutorul acelei cârpe care nu lasă scame. Aceeași cârpă poate fi folosită și pentru a oferi luciu aurului.
    ATENȚIE: Nu îndepărta pietrele din bijuterii pentru a le curăța. Orice modificare asupra bijuteriilor trebuie să fie făcută doar de către un bijutier.
  6.  

Cât de des trebuie curățate bijuteriile?

Crezi sau nu, curățarea excesivă a bijuteriilor poate duce la apariția unor zgârieturi. Ștergerea bijuteriilor cu o cârpă care nu are scame este suficientă pentru curățarea zilnică, iar anual le poți trimite la bijutieri pentru a fi curățate profesional. Între timp, te sfătuim să respecți indicațiile din certificatul de garanție pe care l-ai primit când ai achiziționat bijuteria.

  • Evită contactul cu detergenți, produse chimice sau cosmetice. Aceste substanțe pot pătrunde în anumite spații mici, iar bijuteriile vor avea un aspect mai puțin strălucitor. Unele substanțe, precum clorul, pot schimba ușor nuanța bijuteriei și pot afecta anumite pietre prețioase. De aceea, bijuteriile nu trebuie purtate când faci baie, când speli vase sau în timpul altor activități asemănătoare.
  • Evită purtarea bijuteriilor în timpul activităților fizice solicitante, pentru a evita zgârierea, deformarea sau pierderea acestora. În plus, ai în vedere că temperaturile scăzute fac ca degetele tale să se micșoreze, iar inelele pot aluneca fără să îți dai seama atunci când înoți în mare sau în piscină.
  • Atunci când nu este purtată, bijuteria trebuie păstrată într-un compartiment special sau în cutia pe care ți-o oferim la achiziție. Bijuteria se poate zgâria dacă intră în contact cu alte bijuterii sau alte obiecte metalice.
  •  

ATENȚIE: Anumite bijuterii sunt mai sensibile și necesită grijă sporită. De exemplu, în cazul în care o bijuterie cu perle și-a pierdut strălucirea, trebuie să ai în vedere că perlele sunt poroase și rețin ușor murdăria. Totuși, nu recomandăm să le supui la aceeași procedură ca o bijuterie normală, ci să le tratezi cu delicatețe, utilizând o pensulă pe care să o înmoi în apă caldă cu puțină soluție de curățare. La final, șterge ușor perlele cu o cârpă moale, care nu lasă scame. Aceeași procedură este recomandată și bijuteriilor cu pietre semi-prețioase poroase, de exemplu, turcoazul sau opalul.

Dacă îți dorești să afli mai multe informații despre serviciile oferite la Coriolan, te așteptăm în magazinele noastre sau ne poți scrie pe suport@coriolan.ro, Facebook și Instagram la @coriolan_bijuterii.

Ți-au fost folositoare aceste indicații?

2 comments

  1. Pingback: Afla totul despre intretinerea inelului de logodna cu diamant

  2. Pingback: Totul despre întreținerea bijuteriilor din aur cu diamante – Blog Coriolan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.