Diamantele Coriolan - Raritatea frumusetii

Diamantele – Raritatea frumusetii

Ce face un diamant unic? Cum ii poti determina raritatea si ce inseamna cele 4 propietati ale sale? Ce este de fapt un diamant frumos? Poate ca inainte sa achizitionezi o bijuterie cu diamante iti trec prin minte toate aceste intrebari. Sau altele. Tocmai de aceea, consultantii nostri specializati in prietre pretioase iti stau la dispozitie cu raspunsuri.

Desigur, stii ca un diamant poate fi mai pretios pe masura ce marimea lui naturala creste (evident, nu?). Dar in aceeasi masura trebuie sa iei in considerare si faptul ca in cazul unor culori precum I, J sau K iti poti permite sa cumperi un diamant mai mare (poti lua un diamant de 1 carat de culoare J sau I la pretul unui diamant de 0.40 ct G sau F) fara sa faci rabat de la raritatea si frumusetea lui.

Gandeste-te la ce ti se potriveste, atat tie cat si bijuteriei, inelului sau verighetei tale! La Coriolan, avem si diamante certificate (GIA, IGL, EGL sau HRD), astfel incat optiunea de alegere iti apartine in totalitate.

 

Raritate, frumusete, unicitate

Toate diamantele de calitate sunt rare, avand nevoie de miliarde de ani pentru ca natura sa le creeze. Aventura acestor pietre de la mina de unde sunt extrase si pana ajung la tine, este una lunga si anevoiasa. In timp ce informatiile despre cei 4C (culoare, claritate, carate, taietura – cut) te ajuta sa identifici calitatea diamantului pe care il vei cumpara, combinarea acestor patru caracteristici determina, de fapt, raritatea unui diamant.

Daca iti imaginezi o piramida cu patru fatete, cu fiecare parte reprezentand o caracteristica a diamantului, iti poti imagina ca cele mai comune diamante stau la baza, in timp ce diamantele rare se afla in partea de sus a piramidei. Aminteste-ti de acesta piramida pentru momentul in care vei alege diamantul.

Doar selectia ta de caracteristici va determina raritatea si valoarea diamantului. Si adu-ti aminte ca „frumusetea este doar in ochii privitorului”. Un diamant poate fi cu adevarat perfect doar daca tu crezi ca este potrivit pentru tine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.