Totul despre întreținerea bijuteriilor din aur cu diamante

Ai fost cerută în căsătorie cu inelul de logodnă la care visai sau ai primit cadou o bijuterie uimitoare, dar parcă diamantele nu mai sunt la fel de strălucitoare ca la început? Diamantul este unul dintre cele mai dure materiale de pe pământ și are o rezistență unică la daune provocate de căldură, lovire sau zgâriere. Cu toate acestea, diamantele nu sunt indestructibile. Așadar, este timpul să te învățăm totul despre întreținerea bijuteriilor din aur cu diamante!

Întreținerea bijuteriilor din aur cu diamante

Strălucirea diamantului este data de modul în care lumina se refractă pe fațetele pe care acesta le are. De aceea, dacă apar diferite pete de murdărie pe suprafața diamantului, această strălucire legendară poate fi știrbită. Soluția este ca bijuteria să fie curățată din când in când. Poți opta pentru curățarea profesională sau le poți curăța acasă.

Inel de logodnă Coriolan DR307

Diferența Coriolan: Coriolan te ajută să păstrezi farmecul bijuteriilor achiziționate de la noi, oferind întreținerea anuală gratuită a acestora. Acest lucru include curățarea profesională și verificarea pietrelor. Aceste inspecții anuale ajută la prevenirea pierderii diamantelor în cazul în care bijuteriile au fost deteriorate accidental.

Curățarea profesională a unei bijuterii cu diamante este ușor de realizat și necesită foarte puțin timp. Pentru bijuteriile achiziționate de la alte magazine, oferim contracost serviciile de curățare profesională Jewelshine cu ultrasunete și Steamshine cu abur. Astfel, se vor elimina impuritățile din toate orificiile bijuteriei, iar substanțele de curățare folosite vor reda strălucirea aurului.

Purtarea bijuteriilor din aur cu diamante

Diamantul este piatra ce are duritatea cea mai mare pe scara Mohs și poate fi zgâriat doar cu un alt diamant. Totuși, bijuteriile sunt niște piese deosebite și trebuie protejate. De aceea, te sfătuim să respecți indicațiile din certificatul de garanție pe care l-ai primit când ai achiziționat bijuteria.

  • Evită contactul cu detergenți, produse chimice sau cosmetice. Aceste substanțe pot pătrunde în anumite spații mici, iar bijuteriile vor avea un aspect mai puțin strălucitor. Unele substanțe, precum clorul, pot schimba ușor nuanța bijuteriei și pot afecta anumite pietre prețioase. De aceea, bijuteriile nu trebuie purtate când faci baie, când speli vase sau în timpul altor activități asemănătoare.
  • Evită purtarea bijuteriilor în timpul activităților fizice solicitante, pentru a evita zgârierea, deformarea sau pierderea acestora. În plus, ai în vedere că temperaturile scăzute fac ca degetele tale să se micșoreze, iar inelele pot aluneca fără să îți dai seama atunci când înoți în mare sau în piscină.
  • Atunci când nu este purtată, bijuteria trebuie păstrată într-un compartiment special sau în cutia pe care ți-o oferim la achiziție. Bijuteria se poate zgâria dacă intră în contact cu alte bijuterii sau alte obiecte metalice.

Dacă îți dorești să afli mai multe informații despre serviciile oferite la Coriolan, te așteptăm în magazinele noastre sau ne poți scrie pe suport@coriolan.ro, Facebook și Instagram la @coriolan_bijuterii.

2 comments

  1. Pingback: Ce trebuie sa stii despre curatarea bijuteriilor acasa? - Blog Bijuterii Coriolan

  2. Pingback: Ce trebuie să știi despre curățarea bijuteriilor acasă? – Blog Coriolan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.