Neplăcerile cauzate de bijuteriile cu nichel

Sunt multe persoane care spun că sunt alergice la bijuteriile din aur, dar, de fapt, alergia nu este dată de aur, ci de alte metale prezente în aliajele din aur. Vom discuta astăzi adevărata sursă a alergiilor: bijuteriile ce conțin nichel.

Aurul folosit în bijuterii

Aurul pur (denumit și aur fin) este desemnat ca fiind de 24 de karate, abreviat 24K, uneori 24kt. Aurul fin este foarte moale, așa că, în general, nu este folosit pentru bijuterii și alte articole de zi cu zi. În schimb, este folosit pentru lingouri sau monede. Pentru bijuterii, se folosesc aliaje din aur. Un aliaj este un amestec de elemente chimice dintre care cel puțin unul este un metal. Materialul rezultat păstrează toate proprietățile unui metal, cum ar fi conductivitatea electrică, ductilitatea, opacitatea și luciul, dar poate avea proprietăți care diferă de cele ale metalelor pure, cum ar fi rezistență crescută și duritate.

Bijuteriile din aur sunt făcute, în general, din aur de 14K sau 18K. Aliajele din aur de 14K conțin 58,5% aur, iar cele din aur de 18K conțin 75% aur. Chiar și aurul de 24K poate conține până la 0,1% alte metale, în funcție de standardele țării de proveniență.

Diferența Coriolan: Aliajele folosite la Coriolan sunt aliaje master, de calitate superioară, certificate UE. Acestea sunt în conformitate cu directivele UE, create împreună cu firme specializate din Italia și Germani din industria metalelor prețioase.

⛔ ATENȚIE: Singurele bijuterii Coriolan care pot provoca alergii sunt cele realizate din aur alb, deoarece doar acest aliaj conține o anumită cantitate mică de nichel!

Motivul pentru care se folosește nichelul în bijuterii

Nichelul este folosit în bijuteriile din aur alb pentru a le oferi strălucirea caracteristică, dar și o duritate mai mare. De asemenea, la strălucirea aurului alb contribuie și stratul de rodiu aplicat pe unele dintre bijuterii. Acest strat de rodiu dispare treptat când bijuteria este purtată și din această cauză bijuteria pare că se îngălbenește. De fapt, începe să devină vizibilă culoarea adevărată a aurului alb, aceasta fiind gri-gălbui. Totuși, se poate reveni ușor la culoarea strălucitoare prin aplicarea unui nou strat de rodiu.

Cum se manifestă alergia la nichel

Alergia la nichel este o formă de dermatită alergică de contact cauzată de expunerea la acest element. De obicei, provoacă mâncărime și o erupție cutanată roșie. Această alergie poate apărea la orice vârstă și este întâlnită cu precădere la femei.

Care sunt măsurile de prevenire ale alergiei?

În acest moment, nu există un tratament prin intermediul căruia să poți scăpa de această alergie. Soluția principală este evitarea contactului cu nichelul. Poți alege bijuterii Coriolan din aur galben sau roz, iar acestea nu conțin nichel, deoarece aurul galben este aliat cu argint, cupru și zinc, iar cel roz este aliat cu cupru. O altă opțiune ar fi bijuteriile din alte materiale, precum inox, niobium, platină, titan sau argint.

Dacă totuși dorești să porți o bijuterie ce conține nichel, primul pas este limitarea contactului dintre piele și aceasta. O altă opțiune oferită de Coriolan este placarea bijuteriilor cu un strat de paladiu și apoi cu rodiu pentru a se crea o peliculă protectoare. Bineînțeles, va trebui să revii la un anumit interval de timp pentru repetarea acestui proces.

Alte obiecte care conțin nichel

Nichelul nu se găsește doar în bijuterii, deci s-ar putea să mai fi experimentat alergii din cauza: ceasurilor, fermoarelor, cataramelor, agrafelor de păr, ramelor de la ochelari, monedelor, agrafelor de hârtie, obiectelor din bucătărie, stilourilor, cheilor sau a uneltelor. Dupa cum poți observa, sunt numeroase obiecte în care se adaugă nichel într-o cantitate mai mică sau mai mare.

Sperăm ca aceste informații te vor ajuta să îți alegi cu încredere următoarea bijuterie! Îți stăm la dispoziție cu o gamă largă de bijuterii potrivite pentru tine în magazinele Coriolan și online. Pentru orice alte informații ne poți contacta la suport@coriolan.ro.

4 comments

  1. Pingback: Aurul de 14K sau 18K: ce face diferenta? - Blog Bijuterii Coriolan

  2. Pingback: La Coriolan poți achiziționa verighete cu aur la schimb - Blog Bijuterii Coriolan

  3. Pingback: Tot ce trebuie să știi despre culorile aurului – Blog Coriolan

  4. Pingback: Cum se plasează online o comandă de verighete Coriolan – Blog Coriolan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.