Cat de mult conteaza caratele unui diamant?

Te pregatesti sa iti ceri in casatorie iubita dar nu stii exact ce inel de logodna sa alegi? Nu esti sigur care este diferenta intre o piatră de cubic zirconia si un diamant si de ce se asteapta majoritatea fetelor la un inel cu diamant mare? Din articolul nostru vei afla cat de mult conteaza caratele unui diamant atunci cand te hotarasti sa cumperi un inel de logodna.
Ce trebuie sa stii: valoarea medie a unui inel de logodna cu diamant nu este cu siguranta 100 000 de lei. Chiar daca un inel de logodna ar trebui sa coste cat aproximativ trei salarii medii pe economie, adica (in Romania) in jur de 5.000 de lei, de fapt, cele mai cumparate modele de inel de logodna cu diamant au pretul mediu situat intre 2000 si 4000 lei.

Tendintele variaza foarte mult in intreaga lume. De exemplu, in Statele Unite, probabil din cauza influentei Hollywood-ului, diamantele montate in inelele de logodna tind sa fie ceva mai mari in comparatie cu dimensiunea medie a diamantelor cumparate in Australia. In Romania tendinta este, in general, de a opta pentru o calitate inalta a aurului si alegerea unui diamant mediu sau un pic mai mic. Pentru ca nimic nu se compara cu o piatra pretioasa cu stralucire pura, romanii prefera diamantele mai mici dar mai stralucitoare, in locul celor mai mari dar cu stralucire mai stinsa.

Cat de mult conteaza caratele unui diamant?

Care este dimensiunea ideala a unui diamant?

Dimensiunea ideala depinde de o serie de factori. Inainte de a intra intr-un magazin de bijuterii este nevoie sa stii care este bugetul alocat pentru aceasta bijuterie! Acest lucru este vital. Este foarte usor sa te lasi sedus de toata stralucirea bijuteriilor si sa sfarsesti achizitionand un diamant care iti va ravasi toate economiile.

Scopul nostru, la Coriolan, nu este sa iti consumam tot bugetul, ci sa te ajutam sa alegi inelul perfect, incadrat in bugetul de care dispui. Dupa ce ai decis care este limita bugetulului este foarte simplu sa elimini imediat optiunile mult prea pretentioase, pe care nu ti le poti permite.

[foogallery id=”7830″]

Diamante mari sau diamante mici?

Daca vrei un inel de logodna indraznet dar nu iti poti permite pretul unui diamant mare, poti lua in considerare accentuarea unui diamant central cu diamante laterale mai mici. Acest lucru poate crea iluzia unui diamant mai mare si poate sa iti ofere acea stralucire pe care o cauti.

[foogallery id=”7828″]

Pana la urma, nu exista reguli cu privire la dimensiunea diamantului pe care ar trebui sa-l alegi. Multi tineri cauta diamante de tipul Briliant Rotund de 1 carat. Este bine sa fii constient de faptul ca, din cauza cererii foarte mari de astfel de diamante de 1 carat, vei plati corespunzator. Daca optezi pentru un diamant sub 1 carat, va exista intotdeauna o diferenta vizibila de pret.

🔛 In concluzie, dintre cei 4C, caratajul nu este considerata cea mai importanta caracteristica. Taietura (Cut) este factorul numarul unu care determina stralucirea unui diamant. Daca un diamant are o taietura slaba, atunci lumina va fi directionata gresit si va afecta stralucirea generala a diamantului.

La Coriolan, consultantii nostri in diamante va recomanda achizitionarea unui diamant cu taietura de tipul minim „Good” („Buna”), indiferent de caratajul dorit.

Mai aveti intrebari legate de dimante, carataje si taieturi? Atunci dati-ne un telefon la 0232 297 297 sau scrieti-ne pe suport@coriolan.ro . De asemenea, ne gasiti si in Bucuresti sau Iasi.

2 comments

  1. Popescu Marieta

    Bună ziua ,de ce un inel cu briliante are doua stante?cum se numesc bijuterii care pot verifica briliantele? Mulțumesc anticipat

    1. Coriolan Post author

      Bună ziua,

      Ce marcaje are inelul dumneavoastră? În general bijuteriile din aur prezintă următoarele mărci:
      – marca care atestă titlul aurului – ex. 585 sau 14K / 750 sau 18K etcș
      – marca de responsabilitate a producătorului – ex. marca Coriolan este IS02.

      Bijuteriile mai pot prezenta următoarele mărci:
      – marca de stat – toate bijuteriile din România sunt marcate la ANPC conf. noilor reglementări;
      – gravare care atesta caracteristicile pietrelor prețioase montate – caratajul diamantelor dacă este cazul.

      Toate cele bune,
      Echipa Coriolan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.