De ce sunt purtate verighetele pe mana stanga?

In mod traditional, verigheta este purtata pe al patrulea deget (inelarul), alaturi de degetul mic, pe mana stanga deoarece este considerata a fi o “mana a inimii”, fiind de aceeasi parte a inimii. In articolul de astazi vom afla impreuna de ce sunt purtate verighetele pe mana stanga si ce semnificatie are acest simbol in diferite culturi.

De ce inelarul de la mana stanga?

Aceasta este o traditie care a aparut dintr-o veche convingere a egiptenilor conform careia vena din mana stanga ajunge direct la inima. Multe culturi cred ca acest deget are puteri magice si este considerat degetul de vindecare. In antichitate, acest deget a fost folosit pentru a se amesteca medicamente si potiuni, tocmai datorita presupusei sale puteri.

In cultura chineza, exista credinta ca fiecare deget este reprezentativ pentru familia ta. Degetul mare reprezinta parintii tai, degetul aratator reprezinta fratii tai, degetul mijlociu si cel mai lung deget te reprezinta pe tine insati, degetul mic ii reprezinta pe copii si, evident, inelarul reprezinta partenerul de viata si relatia voastra. Tocmai de aceea cele 3 degete sunt permanent impreuna iar voi trebuie sa purtati verighetele pe mana stanga.

🤔 Stiati ca…?

Desi este cea mai comuna modalitate de a purta verigheta pe degetul mainii stangi, traditiile variaza intre culturi. De exemplu, grecii ortodocsi poarta verighetele pe mana stanga inainte de casatorie si apoi, dupa casatorie, isi muta inelul pe mana dreapta.

In cultura indiana mana stanga este considerata favorabila pentru persoana respectiva, asa ca, daca un inel este aratat celorlalte persoane, el este purtat pe mana dreapta.

In traditia egipteana, fiind prima cultura care a crezut in casatorie ca fiind un act pentru demonstrarea unei relatii de lunga durata si prima cultura care a oferit casatoriei un statut juridic, viitoarea mireasa purta inelul pe mana dreapta inainte de casatorie si apoi il schimba pe mana stanga in timpul ceremoniei pentru a marca schimbarea statutului.

In cultura evreiasca exista obiceiul de oferi un inel valoros pe care, in timpul ceremoniei, mirele il aseaza pe degetul aratator al miresei, inel pe care, dupa ceremonie, mireasa il muta pe degetul inelar.

Dupa cum puteti vedea traditiile si credintele variaza usor intre diferitele culturi, insa fundamental pentru toate spatiile culturale este faptul ca inelul simbolizeaza iubirea vesnica si infinitul. Pentru a avea verighetele pe care vi le doriti, Coriolan va ofera peste 300 de modele de verighete din aur alb, aur galben sau aur roz sau combinatii de aur pe care vi le puteti personaliza.

Pentru a afla mai multe, contactati-ne in oricare din magazinele Coriolan din Iasi sau Bucuresti sau prin intermediul colaboratorilor nostri din toata tara.

Ce alta traditie mai cunosti?

One comment

  1. Pingback: Traditii de nunta la romani - Blog Bijuterii Coriolan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.