Locatii din Romania pentru luna de miere

Stiti deja ca puteti sa castigati luna de miere a visurilor voastre daca alegeti verighete Coriolan si va inscrieti in concurs dar stiti si unde sa va petreceti aceasta vacanta ca proaspat casatoriti? Noi ne-am gandit la cateva locatii din Romania!

Multe persoane isi doresc sa-si petreaca luna de miere in afara Romaniei din diverse motive – poate ca unii au vazut tot ce era de vazut in tara, poate ca unii vor sa vada mai intai cum este in strainatate. Chiar si noi ne-am gandit in primul rand la 10 locatii pentru luna de miere mai exotice, pe care le puteti alege daca veti castiga concursul nostru.

Apoi ne-am zis ca ar fi o idee buna sa va oferim cateva informatii despre locatii din Romania, perfecte pentru luna de miere. Asa am ajuns sa realizam lista de mai jos pentru ca voi sa alegeti ce vi se pare mai interesant.

Muzeul de chihlimbar din judetul Buzau

Chihlimbarul este considerat piatra pretioasa deoarece nu se stie in ce cantitati se afla in natura si singurul loc din Romania in care s-a gasit si exploatat aceasta resursa este in judetul Buzau – comuna Colti. Aici este gazduita permanent o colectie de chihlimbar de catre Muzeul Judetean Buzau, cunoscut deja ca Muzeul Chihlimbarului. Aici se afla o bucata impresionanta de chihlimbar de 1.857 kg si alte depozite din aceasta piatra pretioasa cu nuante extraordinar de diverse: negru – opac, negru – verde, negru – galben si celebrul chihlimbar rosu. Acesta din urma are o nuanta de rosu aprins, culoare pentru care a primit propriul nume: rumanit.

[foogallery id=”6294″]

Sursa foto 1 / Sursa foto 2

Vulcanii noroiosi din judetul Buzau

Daca tot ajungeti prin judetul Buzau, ar trebui sa mergeti si in localitatea Berca pentru a vedea vulcanii noroiosi, singurii din tara noastra. Acestia s-au format datorita eruptiilor de gaze din pamant ce antreneaza spre suprafata namol si apa. Au aceeasi structura cu cea a vulcanilor adevarati doar ca sunt niste vulcani in miniatura care nu depasesc 5-6 m in inaltime. Multi spun ca este o experienta hazlie datorita sunetelor pe care acestia le scot!

[foogallery id=”6297″]

Sursa foto 1 / Sursa foto 2

DinoParc din judetul Brasov

Daca v-a placut mereu sa imbinati utilul cu placutul, ar trebui sa treceti si prin Rasnov pentru a avea o intalnire de gradul 0 cu dinozaurii. Inima voastra de copil se va bucura cand va intalni cei 47 de dinozauri in marime naturala atestati stiintific dupa ultimele descoperiri paleontologice. Acolo veti gasi si unicul cinematograf 9D din Romania dar si trasee de aventura si tiroliana. Veti avea multe surprize pe parcursul traseelor, deci nu ezitati sa petreceti o zi si acolo!

[foogallery id=”6298″]

Sursa foto 1 / Sursa foto 2

Ochiul Beiului din judetul Caras-Severin

Acesta este de fapt un lac de origine carstica ce face parte din Parcul National Cheile Nerei. Lacul este situat in muntii Aninei, deci nu va lipsi si vestita drumetie caci pana la urma conteaza si calatoria, nu doar destinatia. Veti afla ca ati ajuns la destinatie imediat ce veti observa acest „crater” situat 310 m altitudine in care se oglindeste culoarea verde-albastra a apei iar in unduirile line ale apei veti intrezari pastravi care se bucura nestingheriti de nutrientii acestui lac. Va puteti lasa hipnotizati de imaginea de basm pe care o creeaza acea oaza de liniste.

[foogallery id=”6301″]

Sursa foto 1 / Sursa foto 2

Tunelul Iubirii din judetul Caras-Severin

Desi ati putea crede ca este vorba despre tunelul cu acelasi nume din Ucraina, acesta se afla in Romania, pe calea ferata dintre Caransebes si Băuțar. A fost descoperit intamplator de fotografi si de aici a mai fost un pas pana la a deveni cunoscut la nivel national si international. Este o locatie mult dorita de tinerii casatoriti pentru sedintele foto si este des vizitata de catre fotografi. Aceasta locatie a fost inclusa si pe  lista comorilor ascunse intocmite de UE, deci e mare pacat sa nu vedeti macar o data acest Tunel al  Iubirii.

[foogallery id=”6302″]

Sursa foto 1 / Sursa foto 2

Lacul Albastru din judetul Maramures

Nordul tarii poate fi la fel de ofertant pentru luna de miere, mai ales cand vine vorba despre Baia Sprie si mai cu seama, despre Lacul Albastru. Acesta este pozitionat intr-o mica depresiune formata în urma surparii lucrarilor miniere de exploatare, fiind inconjurat de o padure tanara de gorun dar si de cativa pini care ofera o placere aparte vizitatorilor. Ce este special la acest lac? Faptul ca isi schimba culoarea in functie de anotimp: primavara este albastru deschis, vara este verde inchis uneori cu reflexii de smarald, toamna este verde inchis si uneori maro.

[foogallery id=”6304″]

Sursa foto 1 / Sursa foto 2

Indiferent de locatia pe care o alegeti pentru luna de miere, noi asteptam impresiile voastre si, de ce nu, poate si cateva poze din vacanta! ?

2 comments

  1. Pingback: Cumparati verighete Coriolan si castigati luna de miere a visurilor voastre! – Blog Bijuterii Coriolan

  2. Pingback: Cum isi doresc femeile sa fie cerute in casatorie? - Blog Bijuterii Coriolan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.