Cum pregatesc nunta tematica de vis?

In articolul precedent ai descoperit cateva idei creative pentru a organiza o nunta tematica. Fie ca vrei sa fie o nunta medievala, fie o nunta cu o anumita cromatica, deja ti-ai conturat planul pentru nunta tematica de vis. Acum vei afla care sunt acele aspecte pe care trebuie sa le pui la punct pentru ca visul tau sa devina realitate.

Ce fac dupa ce am ales tema? Cum pregatesc nunta tematica de vis?

Pasii pentru organizarea nuntii tematice sunt, in principiu, aceeasi precum cei de la o nunta clasica. Diferenta esentiala este urmarea temei alese de tine la fiecare decizie pe care o iei. Astfel, va trebui sa ai in vedere tematica nuntii atunci cand alegi:

🔴 Locul sau localul: primul pas dupa ce ai ales tema nuntii este sa alegi locul unde se va desfasura petrecerea. Daca tema este „Petrecere la Malul Marii”, atunci nunta va fi organizata la malul marii, nu-i asa? La fel cum cavalerii si printelese pot petrece doar intr-un castel (tematica medievala) si un eveniment boho va trebui sa se desfasoare intr-un decor natural precum o padure. Cateva restaurante perfecte pentru nunta tematica: Hotel Unirea, Hotel Bellaria, Little Texas, Hotel International Bucuresti.

🔵 Decoratiunile: sunt printre cele mai importante elemente pentru nunta tematica de vis. Ele te ajuta sa creezi lumea magica a nuntii, de aceea trebuie sa aiba tema abordata de tine. Trebuie sa fie toate in acelasi spirit iar un designer de interior sau un event planner te-ar putea ajuta cu indicatii valoroase in aceasta directie. Firme de organizare de evenimente ce te pot ajuta sunt Bliss Events, Magenta Events, The Wedding Styler.

🔴 Tinuta: mirilor, a cavalerilor si a domnisoarelor de onoare trebuie sa se potriveasca cu tema. Chiar si rochia de mireasa poate fi reinterpretata pentru a se plia pe tema aleasa, deci creativitatea trebuie fructificata! Daca formati un cuplu nonconformist, puteti renunta la rochie si la costum si sa alegeti alt fel de tinute (sari – nunta indiana, armura – nunta medievala etc). Domnisoarele de onoare pot purta rochii cu nuante ale culorii de baza aleasa pentru nunta tematica de vis. Nu uita de buchetul miresei si de tinutele invitatilor!

SFAT: Daca iti doresti ca invitatii sa poarte o anumita tinuta sau culoare, poti sa le prezinti dress code-ul prin intermediul invitatiei. 😉

🔵 Verighetele: daca vrei ca si verighetele sa iti aduca aminte de nunta tematica de vis, iti recomandam sa le gravezi cu un simbol sau un text reprezentativ. In ceea ce priveste modelul, profilul, culorile sau titlul aurului, nu iti recomandam sa faci compromisuri. Gravarea este cea care se poate integra cu usurinta in tematica!

🔴 Meniul: in cazul acestuia, va trebui sa fii creativa. Meniurile clasice multumesc, in general, pe toata lumea dar ce sa faci la nunta tematica? Daca alegi ca tema o anumita cultura, atunci vei putea prezenta mancare indiana, chinezeasca, greceasca etc. Altfel, poti face ca prezentarea sa urmareasca tematica: pocale pentru o nunta medievala, strachini pentru o nunta traditional romaneasca si alte asemenea.

🔵 Muzica: stii deja, muzica face nunta! Fiind unul dintre cele mai importante aspecte, va trebui sa o alegi cu mare atentie. Chiar daca vei alege melodii ce se integreaza bine tematicii, nu uita sa strecori si hituri, melodii clasice pentru ca toti nuntasii sa se simta bine. Nu se poate ca in cadrul nuntii sa dansezi doar pe un gen de muzica, deci trebuie diversitate. Dar si coerenta!

🔷 SFAT: Nu uita de diversitate! 🔷

🔴 Invitatiile si marturiile: trebuie alese in functie de tematica, bineinteles. La acest capitol poti sa dai un search pe Google si vei gasi atat de multe idei de pus in practica. Marturiile trebuie sa reprezinte pentru invitati o amintire frumoasa de la nunta atat de speciala la care au fost partasi. Cu invitatiile, plicurile, numerele pentru masă și multe altele te poate ajta firma TeMariti.ro.

🔵 Jocurile: si aici vei gasi foarte multe idei pe Internet, precum acestea: karaoke cu premii (cel ce canta cel mai bine poate primi un premiu haios), concurs de dans (cuplul cel mai haios primeste „pantoful dansator”), povestea voastra rostita in imagini (in care puteti integra si imagini cu cei mai buni prieteni in situatii ce vor starni multe rasete), momente de magie si de poezie (un magician priceput sau nuntasii ce recita poezii celebre pe diferite voci), etichetarea prietenilor in „Yoda”, „Bubulina Gospodina”, „Bruce Willis” etc.

Cel mai important: sa te distrezi si sa te bucuri de fiecare moment!

2 comments

  1. Pingback: Idei pentru o nunta tematica extraordinara - Blog Bijuterii Coriolan

  2. Pingback: Idei inedite pentru invitatiile de nunta - Blog Bijuterii Coriolan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.