Bijuterii faimoase – The Queen of Kalahari

Va spunem din capul locului ca noi inca nu am gasit un diamant pe care sa-l transformam intr-un set de bijuterii unic la nivel mondial. Dar nu ne opreste nimeni sa va incantam privirile cu o minunatie – The Queen of Kalahari.

Acest set de bijuterii ne-a atras atentia datorita maiestriei cu care bijutierii casei Chopard au reusit sa puna in valoare fiecare stralucire a diamantelor pentru ca, la final, sa rezulte o minunatie. Unic pe Pamant si recunoscut la nivel mondial, acest set reprezinta colectia de cea mai mare anvergura a casei de bijuterii, fiind compus din 6 piese: o pereche de cercei, un colier, doua inele si un ceas.

Cum a inceput totul…

Piatra a fost descoperita in mina Karowe din Botswana, o mina detinuta la un moment dat de grupul  De Beers si preluata de o corporatie in 2010. Aceasta mina este cunoscuta ca fiind cea care a oferit lumii cateva dintre cele mai mari si frumoase diamante descoperite vreodata, printre care si The Constellation Diamond de 813 ct si Lesedi La Rona de 1.109 ct. Dintre toate cele descoperite, cel mai pur a intrat in posesia Carolinei Scheufele, co-presedintele firmei Chopard. Acest diamant a avut inca de la inceput culoarea D, fara fluorescente, avand dimensiunea unei mingi de tenis.

Din acest diamant s-ar fi putut taia alte 2 diamante de 80 ct fiecare pentru a fi folosite la crearea unei perechi de cercei dar presedintele firmei a dorit altceva: sa se foloseasca de potentialul pietrei la maxim si astfel a decis sa creeze un set de bijuterii.

Cum a fost ales numele “The Queen of Kalahari”…

Ajutati de priceperea specialistilor in taierea diamantelor, s-a reusit obtinerea a 23 de pietre, 5 dintre ele avand peste 20 de carate: 50 ct un diamant briliant, 26 ct un diamant in forma de inima, 25 ct un diamant para, 21 ct un diamant cu taietura emerald si 20 ct un diamant cushion. Fiecare dintre aceste diamante reprezinta o floare cu aspect diferit; si chiar daca Desertul Kalahari nu va vedea vreodata specii inflorite, numele a fost ales in memoria pasiunii pentru gradinarit a presedintei casei de bijuterii si a faptului ca natura ne-a daruit aceasta piatra.

Toate diamantele folosite pentru realizarea acestui set sunt provenite din Botswana, dintr-o zona lipsita de conflicte. Odata avute schita si piesele, a fost nevoie de peste 3200 de ore de munca pentru a realiza acest set care prezinta diverse particularitati. Pe langa faptul ca pietrele principale provin dintr-un singur diamant, intregul set se poate purta in 17 stiluri diferite. Acest lucru este posibil datorita faptului ca anumite pietre sau structuri sunt detasabile si ofera purtatoarei posibilitatea de a fi creativa.

Daca voi aveati un diamant atat de mare, ce ati fi facut cu el?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.