Verighetele iubirii – Amor Vincit Omnia

Dragostea – cel mai pur sentiment inca de pe vremea in care se credea ca pamantul este plat, iar timpul nu se masura decat in dorintele soarelui de a apune si de a rasari. Acest sentiment a fost ilustrat in balade, pictat in ulei si acuarela pe panza lemn sau sticla, a fost motiv pentru razboaie, crime si secrete pasionale. Dragostea a fost cea care a unit destine si a dat nastere unei surse de inspiratie pentru verighetele iubirii – Amor Vincit Omnia.

Puterea dragostei in istorie

Povestea acestei expresii „Amor Vincit Omnia” dateaza din anii 70 i. Hr., din anii in care Publius Vergilius Maro (mai cunoscut sub numele de Virgiliu), a publicat o colectie de poeme despre dragostea neconditionata fata de patrie, istorie si oameni.

De la arta la emotie

“Amor vincit omnia”, cunoscuta si sub numele de “Dragostea victorioasa” sau “Dragostea triumfala”, reprezinta una dintre cele mai faimoase lucrari ale pictorului italian Michelangelo Merisi da Caravaggio. Infatisand un Cupidon voluptuos, specific acelor timpuri, tabloul este considerat una dintre cele mai mari capodopere ale lumii. Dragostea e infatisata in ulei pe panza sub forma triumfului asupra a tot ceea ce ar putea-o opri. De o claritate aproape fotografica, multa vreme s-a spus ca “Amor vincit omnia” reprezinta pictura perfecta, prin tot ceea ce transmite: caldura, emotie si… sentimentul victoriei.

Simbolul dragostei nesfarsite…

“Amor vincit omnia” este simbolul indragostitilor de pretutindeni. In forma declaratiilor de dragoste, sub forma unor tatuaje pe corp sau sursa de inspiratie pentru muzica, acest citat celebru se regaseste si pe verighetele Coriolan. Tinerii au solicitat acest proiect special creat pe modelul de baza V135,  si iata ce au reusit bijutierii Coriolan:

[foogallery id=”7986″]

Toate visele tale se pot implini. Trebuie doar sa ajungi sa le cunosti, sa le impartasesti, iar noi te ajutam sa le gravezi astfel incat sa-ti fie aproape de suflet. Mai multe informatii despre gravare poti afla daca ne contactezi pe suport@coriolan.ro sau pe Facebook. Abia asteptam sa iti impartasim din experienta noastra!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.