Alegerea inelului de logodna – ghid pentru domni

Alegerea inelului de logodna perfect pentru iubita ta este o hotarare pe cat de dificila, pe atat de plina de emotie. Poate ai planuit o intreaga surpriza cu cererea in casatorie, dar nu ai reusit sa gasesti inelul ideal, iar asta te tine in loc. Asadar, am scris pentru tine cateva sfaturi despre alegerea inelului de logodna, care speram sa iti fie de ajutor. 

Inelul de logodna reprezinta simbolul unei promisiuni pe care un barbat i-o face femeii pe care si-o doreste alaturi de el pentru tot restul vietii lui. Alegerea lui se face in primul rand tinand cont de marime si model, dar si de culoarea si tipul aurului sau de numarul si felul pietrelor pretioase. In acest articol iti vom prezenta cativa pasi pe care trebuie sa faci ca alegerea inelului de logodna sa nu fie o corvoada pentru tine.

Alegerea inelului de logodna in cativa pasi simpli

1️⃣. Pregateste-te din timp cu cateva idei. Cauta pe internet, intreaba-i prietenele, fa tot posibilul sa afli care ar fi modelul care i-ar placea cel mai mult. Cuplurile moderne merg impreuna sa aleaga inelul de logodna (poate fi si aceasta o varianta exceptionala dar lipsita de elementul surpriza);

2️⃣. Calculeaza-ti un buget minim si unul maxim si incearca sa te incadrezi in el;

3️⃣. Alege intai de toate metalul: aur alb, aur galben sau platina? Aur de 14K sau de 18K? Platina este cel mai rezistent metal, aurul de 18K are cea mai intensa culoarea iar cel de 14K are o stralucire deosebita. Astfel, ca tanar indragostit trebuie sa fii atent la ce bijuterii si accesorii poarta iubita ta in general, pentru a sti ce sa alegi intre aur alb si aur galben. Intre aurul de 14K si cel de 18K, noi il sugeram pe cel de 18K pentru inelele de logodna. Acesta are o culoare mai intensa si o stralucire mai delicata.

4️⃣. Hotaraste-te ce fel de piatra preferi. Daca e diamant, nu uita de toate caracteristicile pe care le urmaresti. Daca preferi alta piatra pretioasa, precum safirul, smaraldul sau rubinul, intreaba un consultant de bijuterii despre proprietatile deosebite ale acestor pietre. Pe scurt, ce trebuie sa iei in considerare atunci cand alegi un diamant:

💎 Culoarea – un diamant poate fi alb (adica perfect transparent) pana la galben inchis. Insa, cu cat mai alb este diamantul, cu atat este mai pretios.

💎 Claritatea – se refera ca diamantul nu ar trebui sa aiba impuritati. Cu cat este mai curat un diamant, cu atat este mai valoros, deoarece este aproape imposibil sa gasesti in stare pura un diamant fara impuritati.

💎Dimensiunea (caratele) – diamantele sunt masurate in functie de carate nu de greutate sau de marime, ci de intreaga masa. Caratele garanteaza si valoarea unui diamant, de aceea trebuie sa fii atent la acest detaliu.

💎Forma – Forma in care este taiat diamantul este de obicei factorul cheie care influenteaza decizia cumpararii unui inel. Printre cele mai raspandite forme sunt Round Radiant, Princess, Pear, Marquise, Emerald.

💎Taietura – reprezinta cea mai importanta etapa din crearea unui diamant si, cu toate ca doar ochii specialistilor pot observa detalii, taietura reda reflectarea corecta a luminii. Astfel, un diamant valoros nu va fi nici prea inalt, nici prea ingust, pentru ca va reflecta superficial lumina si farmecul lui va disparea.

5️⃣. Apoi, trebuie sa te hotarasti in privinta pietrei pretioase. Sa fie doar una sau mai multe? Sa fie diamant sau safir? Sau poate o combinatie intre cele doua? Trebuie sa tii cont de pietrele ei preferate, iar daca nu stii ce sa alegi un inel cu un diamant este ideal. Clasic, elegant si vesnic, orice promisiune insotita de un astfel simbol de iubire va fi acceptata cu zambetul pe buze.

6️⃣. Nu uita de Certificatul de Garantie! Acesta iti garanteaza valoarea inelului pe care l-ai cumparat. El trebuie sa contina atat gramajul si felul aurului cat si proprietatile si caratele diamantului.

7️⃣. Bucura-te! De fiecare moment al pregatirii celei mai mari surprize de pana acum!

Din momentul in care l-ai ales, l-ai cumparat si l-ai ascuns bine undeva unde ea nu ar cauta niciodata, te poti gandi la o declaratie si te poti pregati pentru un raspuns!

Daca ai orice intrebare legata de inelele de logodna Coriolan, nu ezita sa ne contactezi. Iti stam la dispozitie in oricare dintre magazinele Coriolan, pe Facebook si la adresa de e-mail support@coriolan.ro. 

One comment

  1. Raluca

    Inele sunt intradevar superbe, dar personalul lasa extrem de mult de dorit.
    Am simtit ca o incurc foarte tare de dsoara care m-a preluat, care nici macar nu se uita la mine cand mi-a intins sa probez modele sa vad ce marime este potrivita. Cand am venit sa ridic inelul modificat, nici macar nu s-a deranjat sa ridice ochii din monitor, am fost preluati de o alta angajata, cu putin mai mult chef de munca.
    Verighetele voiam sa le facem tot aici, dar cu sigurnata nu voi mai intra a doua oara in acest magazin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.