La Coriolan poți achiziționa verighete cu aur la schimb

De-a lungul timpului am primit întrebări cu privire la procedura de achiziționare a verighetelor Coriolan cu aur la schimb. În acest articol, îți oferim răspunsul la cele mai frecvente întrebări pe care le primim:

De asemenea, oferim două exemple de situații în care clientul dorește să achiziționeze verighete Coriolan cu aur la schimb:

 • Situația 1: Clientul aduce aur la schimb de 14K, mai mult decât echivalentul gramajului comenzii, și comandă o pereche de verighete de 14K.
 • Situația 2: Clientul aduce aur la schimb de 14K, mai puțin decât echivalentul gramajului comenzii, și comandă o pereche de verighete de 18K cu diamante.

Ce tip de aur pot aduce în magazinele Coriolan?

Orice tip de aur: bijuterii vechi, fragmente de bijuterii sau alte piese, bijuterii noi pe care nu le porți; aur de 14K, 18K, 24K sau orice altă puritate. Fiecare piesă va fi testată de către consilierii Coriolan și tu vei afla ce cantitate de aur poți folosi pentru achiziția verighetelor tale.

Ce se întâmplă cu aurul pe care îl aduc la Coriolan?

Dacă aduci aur în care sunt montate pietre, acestea vor fi demontate și apoi va fi cântărit aurul rămas. Firma Coriolan preia aurul, acesta se topește, se amestecă cu aliaje master de înaltă calitate și apoi rezultă aurul de 14K sau 18K pe care îl folosim pentru fabricarea verighetelor. Așadar, nu folosim doar aurul tău pentru realizarea verighetelor comandate de tine.

Care este formula de calcul pentru „verighete cu aur la schimb”?

Formula de calcul poate părea complicată, dar dacă urmărești fiecare pas pe care îl explicăm aici, va fi mai ușor să înțelegi acest procedeu. Mai jos, îți prezentăm și două situații concrete.

 1. În primul rând, trebuie să alegi verighetele pe care dorești să le achiziționezi. Vei alege modelul, titlul aurului (14K sau 18K), lățimile, mărimile, combinațiile de culori, pietrele de montat. Pe baza acestor informații consilierii Coriolan vor putea să aproximeze un gramaj al verighetelor tale.
 2. Se compară gramajul verighetelor comandate și gramajul de aur pe care tu l-ai adus în magazinul Coriolan. Se realizează un calcul și tu vei ști care este greutatea aproximativă a verighetelor tale, manopera pe gram, și deci valoarea totală aproximativă a comenzii tale de verighete.
 3. Greutatea aproximativă a verighetelor se înmulțeste cu 1.08, pentru a lua în considerație pierderile de prelucrare de 8%. Numărul rezultat reprezintă cantitatea de aur la schimb (de aceeași puritate) pe care tu trebuie să o aduci pentru a echivala greutatea verighetelor.
 4. Dacă aduci aur de o anumită puritate, de exemplu de 14K, și dorești verighete de altă puritate, de exemplu, de 18K, atunci se realizează conversia de puritate.
 5. Pe deasupra, rămâne de plătit manopera și prețul diamantelor.

Orice calcul realizat înainte ca verighetele să fie finalizate este un calcul aproximativ.

Exemple de situații în care clientul dorește să achiziționeze verighete Coriolan cu aur la schimb

Fiecare situație de mai jos este prezentată cu ajutorul unui tabel însoțitor. Manopera depinde în funcție de modelul de verighetă ales, iar prețul de vânzare și valoarea de achiziție ale aurului folosite în exemple pot varia față de cele actuale din magazin. De asemenea, prețul diamantelor folosit în exemplul 2 depinde de diamantele folosite și poate fi diferit față de cel din magazin. Pentru a afla valoarea de achiziție a aurului din acest moment, te rugăm să ne contactezi online sau direct în magazinele Coriolan.

Situația 1

Clientul aduce aur la schimb de 14K, mai mult decât echivalentul gramajului comenzii, și comandă o pereche de verighete de 14K.

 1. Clientul aduce la schimb 9,3 g de aur de 14K.
 2. Acesta dorește să comande o pereche de verighete V1 din aur de 14K fără diamante, se estimează că o verighetă va avea aproximativ 2,4 grame și cealaltă 4,8 grame; în total aproximativ 7,2 grame.
 3. Valoarea acestei comenzi fără aur la schimb este estimată drept 2030,4 lei.
 4. Echivalentul cantității de aur necesare pentru prelucrarea acestei comenzi este calculat înmulțind gramajul aproximativ al comenzii (7,2 grame de aur de 14K) cu 1.08 (8% pierderi de prelucrare); deci, 7,7 grame de aur de 14K.
 5. Clientul a adus 9,3 grame de aur de 14K, deci există un surplus de 9,3 g – 7,7 g = 1,53 g de aur de 14K. Valoarea acestui aur în plus se poate folosi pentru a acoperi manopera ce a rămas de plătit.
 6. Valoarea aurului în plus se calculează înmulțind cantitatea de aur (1,53 g) cu prețul de achiziție pentru aurul la 14K (în acest exemplu, 135 lei/g). Rezultatul este 206,55 lei.
 7. Manopera pentru modelul de verighete ales (V1 de 14K) este de 102 lei / g.
 8. Manopera pentru comanda de verighete se calculează înmulțind manopera pe gram cu gramajul aproximativ al comenzii, rezultând în 734,40 lei.
 9. Din manopera pentru comandă se scade valoarea cantității de aur în plus (734,40 lei – 206,55 lei) pentru a calcula diferența în plus sau în minus. În acest caz, clientul mai are de achitat 527,85 lei.
Aur la schimb de 14K și verighete de 14K

Situația 2

Clientul aduce aur la schimb de 14K, mai puțin decât echivalentul gramajului comenzii, și comandă o pereche de verighete de 18K cu diamante.

 1. Clientul aduce la schimb 10,2 g de aur de 14K.
 2. Acesta dorește să comande o pereche de verighete V381 din aur de 18K cu diamante, se estimează că o verighetă va avea aproximativ 6,9 grame și cealaltă 10,9 grame; în total aproximativ 17,8 grame.
 3. Prețul diamantelor este de 1620 lei.
 4. Valoarea acestei comenzi fără aur la schimb este estimată drept 8170,40 lei, luând în calcul prețul diamantelor.
 5. Echivalentul a celor 10,20 grame de aur de 14K (585) aduse de client este de 7,96 grame de aur de 18K (750).
 6. După pierderile de prelucrare de 8%, rămân 7,37 grame de aur de 18K care poate fi folosit pentru prelucrarea verighetelor.
 7. Verighetele comandate au un gramaj total aproximativ de 17,80 grame de 18K, deci rămân de achitat 10,43 grame de 18K.
 8. Valoarea aurului încă necesar inclusiv manopera pentru prelucrarea acestuia este de 3838,24 lei.
 9. Manopera pentru modelul ales este de 119 lei / g.
 10. Manopera de achitat pentru prelucrarea aurului adus la schimb se calculează înmulțind cantitatea de la pasul 6 cu manopera pe gram pentru modelul ales, rezultând în 877,03 lei.
 11. În concluzie, clientul trebuie să achite valoarea aurului încă necesar (3838,24 lei), manopera pentru prelucrarea aurului adus la schimb (887,03 lei) și prețul diamantelor (1620 lei). În total, 6335,27 lei.
Aur la schimb de 14K și verighete de 18K

Este important ca atunci când ai plasat comanda de verighete fiecare detaliu să fie clar pentru tine. În momentul în care am încheiat contractul și l-am semnat, noi considerăm că tu ai înțeles tot ceea ce presupune acesta, iar discuțiile ulterioare nu mai au nicio valoare. Dacă nu ai înțeles calculele pe care le fac consilierii Coriolan, nu te sfii să soliciți să ți le explice din nou. Ei au pregătirea necesară ca să realizeze aceste calcule, să ți le prezinte și să le explice. Este cel mai potrivit să iei o decizie atunci când ești convins că ești bine informat.

Noi îți oferim numeroase surse de informare și îți stăm la dispoziție pentru a clarifica orice nelămurire cu privire la serviciile și produsele Coriolan. Ne poți contacta pe Facebook, Instagram, WhatsApp (0749 090 555), e-mail (suport@coriolan.ro), sau direct în magazinele Coriolan.

Tu ce faci cu aurul pe care îl deții? Îl folosești la comanda de verighete Coriolan?

6 comments

 1. Ioan Buzescu

  Bună ziua! Mă interesează și pe mine verighete cu aur la schimb, de 14K. Aveți magazin undeva, îmi puteți oferi o adresa?
  Mulțumesc!

  1. Coriolan Post author

   Bună ziua,

   Magazinele Coriolan sunt disponibile aici: https://www.coriolan.ro/magazine-coriolan.html.

   Cu respect,
   Echipa Coriolan

 2. Gheorghe

  Dacă aduc la schimb un lingou de aur Valcambi suisse de 10 gr și 24 K, câte gr. de bijuterii (cercei, sau inel, sau verighete) de 14 k aș putea obține, aproximativ?

  1. Coriolan Post author

   Bună ziua,

   Puteți aduce aurul la achiziție în orice magazin Coriolan, iar colegii noștri îl vor cumpăra de la dumneavoastră cu prețul valabil în ziua respectivă. Cu suma obținută putem achiziționa orice altceva din magazinele noastre.

   Nu comercializăm bijuteriile la un preț fix pe gram, avem grile diferite în funcție de tipul bijuteriei dorit.

   Vă dorim o zi frumoasă,
   Echipa Coriolan

 3. Adnana

  Buna ziua, Coriolan cumpara aur chiar dacă clientul nu dorește sa achiziționeze alte bijuterii/verighete? Multumesc

  1. Coriolan Post author

   Bună ziua,

   Desigur, achiziționăm aur de la persoane fizice. În momentul de față oferim 140 lei/gram pentru aur de 14K sau 180 lei/gram pentru aur de 18K.

   Vă așteptăm cu drag în oricare dintre magazinele noastre din Iași sau București.

   Toate cele bune,
   Echipa Coriolan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.