La Coriolan poți achiziționa verighete cu aur la schimb

De-a lungul timpului am primit întrebări cu privire la această procedură de achiziționare a verighetelor cu aur la schimb: dacă acceptăm aur, cum se face calculul, ce fel de aur achiziționăm. Am răspuns la toate aceste întrebări și am explicat două situații în care clientul aduce aur la schimb pentru o comandă de verighete Coriolan. Enjoy the info!

Întrebarea 1: Ce tip de aur pot aduce în magazinele Coriolan?

Orice tip de aur: bijuterii vechi, fragmente de bijuterii, bijuterii noi pe care nu le porți; aur de 14K, 18K, 24K. Fiecare bijuterie va fi testată de către consilierii Coriolan și tu vei afla ce cantitate de aur poți folosi pentru achiziția verighetelor tale.

Dacă aduci aur în care sunt montate pietre, acestea vor fi demontate și apoi va fi cântărit aurul tău, aur pe care îl poți folosi pentru verighete.

Întrebarea 2: Cum se calculează cantitatea de aur la schimb pentru noile verighete?

După ce se testează materialul și se demontează pietrele, rezultă un anumit gramaj de aur. Din acesta se scad pierderile de prelucrare de 8% și rezultă cantitatea de aur pe care tu o poți folosi pentru achiziționarea verighetelor. Așadar, firma Coriolan preia material de la clienți și folosește acest material în producția verighetelor. Aurul se topește, se amestecă cu aliaje master și apoi rezultă aliajul de 14K sau 18K pe care îl folosim pentru fabricarea verighetelor.

Conversia aurului: Este important să menționăm faptul că tu poți aduce la Coriolan aur de 14K, 18K sau 24K. Poți aduce aur de 14K și să plasezi o comandă de verighete din aur de 18K. Se realizează conversia și se calculează cantitatea de aur pe care o vom folosi pentru făurirea verighetelor tale.

Întrebarea 3: Care este formula de calcul pentru „verighete cu aur la schimb”?

Este cel mai des întâlnită întrebare cu privire la verighetele cu aur la schimb. Într-adevăr, formula de calcul poate părea complicată dar dacă urmărești fiecare pas pe care îl explicăm aici, va fi mai ușor să înțelegi acest procedeu.

1️⃣ În primul rând, trebuie să alegi verighetele pe care dorești să le achiziționezi. Vei alege modelul, titlul aurului, lățimile, mărimile, combinațiile de culori, pietrele de montat. Pe baza acestor informații consilierii Coriolan vor putea să aproximeze un gramaj al verighetelor tale.

2️⃣ În al doilea rând, se compară gramajul verighetelor comandate și gramajul de aur pe care tu l-ai adus în magazinul Coriolan. Se realizează un calcul și tu vei ști care este valoarea aproximativă a verighetelor tale.

Menționăm că orice calcul realizat înainte ca verighetele să fie finalizate este un calcul aproximativ.

Exemple de situații în care clientul E. dorește să achiziționeze verighete cu aur la schimb:

Aur la schimb de 14K și verighete de 14K

✔️ Situația 1: Pentru această situație, clientul E. dorește să comande o pereche de verighete V1 din aur de 14K și aduce 9,3 gr aur de 14K. În cazul în care clientul E. aduce mai mult aur la schimb decât aproximăm noi că ar cântări verighetele, atunci gramajul aproximativ se înmulțește cu 1,08 pentru a rezulta cantitatea de aur de la client pe care o vom folosi pentru verighete.

După cum poți observa, dacă acest client E. a adus aur la schimb 9,3 gr pentru comanda de 7,2 gr, are de achitat doar 527,85 lei pentru o pereche de verighete care, la preț întreg, ar fi costat 2030,4 lei.

💡 Aurul pe care tu îl vei aduce în magazinul Coriolan va fi topit alături de alte cantități de aur achiziționate din diverse surse. Se va amesteca cu aliaje master și va rezulta aliajul (de 14K sau 18K) pe care îl folosim pentru realizarea verighetelor Coriolan. Așadar, nu folosim doar aurul tău pentru realizarea verighetelor comandate de tine.

Aur la schimb de 14K și verighete de 18K

✔️ Situația 2: Spre deosebire de prima situație, aici intervine și conversia pe care trebuie să o facem deoarece clientul E. a adus aur de 14K pentru o comandă de verighete din aur de 18K. De asemenea, aici se adaugă și costul diamantelor și calculul diferit al pierderilor (cantitatea de aur se împarte la 1,08 deoarece clientul E. a adus mai puțin aur decât am aproximat noi că ar avea nevoie pentru comandă; astfel obținem gramajul cu pierderile de 8%).

Poți observa că prețul verighetelor V381 fără aur la schimb este 8170,4 lei iar cu 10,2 gr de aur 14K oferit la schimb este 6335,27 lei.

3️⃣ În al treilea rând, dacă nu ai înțeles calculele pe care consilierii noștri le fac, nu te sfii să le soliciți să ți le explice din nou. Ei au pregătirea necesară ca să realizeze aceste calcule, să ți le prezinte și să le explice.

Este important ca atunci când ai plasat comanda de verighete să fie clar fiecare detaliu. În momentul în care am încheiat contractul și l-am semnat, noi considerăm că tu ai înțeles tot ceea ce presupune acesta iar discuțiile ulterioare nu mai au nicio valoare.

În sfârșit, nu lua o decizie până nu ești absolut convins și informat cu privire la ceea ce dorești să achiziționezi. Noi îți oferim numeroase surse de informare și îți stăm la dispoziție pentru a clarifica orice nelămurire cu privire la serviciile și produsele Coriolan:

 • Blogul Coriolan;
 • Pagina de Facebook;
 • Pagina de Instagram;
 • WhatsApp la numărul 0749 090 555;
 • E-mail: suport@coriolan.ro;
 • Numere de telefon în fiecare magazin.

Tu ce faci cu aurul pe care îl deții? Îl folosești la comanda de verighete?

2 comments

 1. Ioan Buzescu

  Bună ziua! Mă interesează și pe mine verighete cu aur la schimb, de 14K. Aveți magazin undeva, îmi puteți oferi o adresa?
  Mulțumesc!

  1. Coriolan Post author

   Bună ziua,

   Magazinele Coriolan sunt disponibile aici: https://www.coriolan.ro/magazine-coriolan.html.

   Cu respect,
   Echipa Coriolan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.