Cum aleg verigheta? – ghid dedicat domnilor

Cum aleg verigheta?  – este prima intrebare care iti trece prin minte atunci cand te afli in postura viitorului mire care trebuie sa isi aleaga verigheta. Daca te gandesti in primul rand la design, este in regula. 😉 Noi suntem aici si vrem sa te ajutam cu mai multe informatii despre verighete. Suntem alaturi de tine pentru ca tu sa fii sigur ca faci alegerea perfecta. Asadar, hai sa incepem!

Ai mai trecut o data prin „chinurile alegerii” atunci cand ai cumparat inelul de logodna. Te-ai descurcat bine, ai depasit momentul cu brio dar acum va trebui sa faci alegerea pentru tine. De ce este necesar sa fii informat? Pentru ca verigheta este simbolul iubirii dintre voi doi si o vei purta zilnic. Deci, trebuie sa se potriveasca stilului tau, sa fie placuta pe mana si sa reziste rutinei zilnice.

Ce verighete vei gasi la Coirolan?

Ce produse vei gasi la Coriolan? In portofoliul Coriolan vei gasi peste 350 de modele de verighete. Ele pot fi realizate din aur de 14K si 18K, din aur alb, galben si roz sau orice combinatie intre acestea. Vei gasi modele ce au finisaje diferite sau latimi si grosimi variabile, ori profile care te vor surprinde. Unele verighete sunt realizate cu diamante sau cubic zirconia, ori personalizate cu un mesaj important pentru tine.

Cum aleg verigheta? La ce trebuie sa ma uit atunci cand aleg un model?

Trebuie sa iei in considerare parametrii mentionati mai sus dar si marimea, bugetul alocat si nu in ultimul rand, serviciile post-vanzare oferite. Chiar daca multe persoane pun bugetul pe primul loc, noi iti recomandam sa pui pe primul loc preluarea marimii degetului. Apoi alegi materialul, intelegi profilele si aliajele folosite de noi si, bineinteles, designul.

💡 HINT: Sa nu uiti sa te informezi cu privire la toate beneficiile pe care le vei avea odata cu primirea verighetei – garantia si serviciile post-vanzare.

Parametrii importanti ce raspund la intrebarea Cum aleg verigheta?

➡️ Marimea: este foarte importanta pentru ca nu trebuie sa cumperi o bijuterie care nu ti se potriveste. Daca verigheta este mica, iti va sugruma degetul. Daca este prea mare exista riscul sa o pierzi. Pentru oricare dintre situatii, nu va fi o placere sa o porti.

🔔 La Coriolan, nu recomandam modificarea masurii. Uneori este imposibil sa redimensionam verigheta iar alteori se va modifica profilul si aspectul. Modificarea se realizeaza prin interventie mecanica si se poate ca rezultatul final sa nu fie pe placul tau. Solutia optima: refacerea verighetei cu marimea potrivita (adaugand costurile aferente).

➡️ Bugetul: inainte de a stabili un buget, trebuie sa stii ca preturile pentru verighetele Coriolan variaza in functie de model. De ce variaza? Pentru ca unele modele sunt mai complexe, altele putin mai usor de realizat. Astfel, pretul incepe de la 198 lei/gr (aur de 14K) si ajunge pana la 410 lei/gr (aur de 18K). De ce iti spunem aceste lucruri? Pentru ca tu sa fii constient de toate aceste aspecte inainte de a acorda un buget achizitiei. Deci, este important ca bugetul sa fie in concordanta cu preferintele tale!

➡️ Metalul ales: Cum aleg verigheta? Alege metalul preferat! La noi vei gasi aur de 14K si 18K, alb, galben sau roz. Daca iti doresti platina, argint, tungsten sau lemn, va trebui sa te indrepti catre alte firme care prelucreaza si aceste materiale. Cea mai des intalnita intrebare este: „Aur de 14K sau 18K? Care este mai potrivit?” Pentru verighetele Coriolan, cu siguranta aurul de 18K pentru ca este mai rezistent la zgarieturi si la deformare prin purtare. Poti consulta articolul „Aurul de 14K sau 18K: ce face diferenta?„. Acesta prezinta pe larg avantajele si dezavantajele fiecarui tip de aur.

➡️ Profilul: la intrebarea Cum aleg verigheta? raspunsul este alegerea profilului. Te-ai gandit ca exista verighete plate la interior dar si bombate/confort? Ai probat o mostra cu profil confort ca sa vezi daca ti se potriveste? Dar o verigheta plata la exterior si confort la interior? Sau confort interior-exterior? Da, sunt foarte multe combinatii iar cateva dintre ele sunt prezentate in articolul „Tot ce trebuie sa stiti despre profilele verighetelor„.

➡️ Latimea si grosimea: pentru unele dintre modelele noastre poti sa alegi latimea si grosimea. Acestea sunt importante pentru aspectul pe care il va avea verigheta pe degetul tau. In articolul „Verighetele si forma degetelor – ce model ti se potriveste” vei afla mai multe despre forma degetelor si potrivirea cu diferitele forme ale verighetelor.

➡️ Finisajul sau design-ul: iti place foarte mult design-ul modelului V253 sau finisajul periat pe lung al V261?  Sau cel diamantat pentru V78 ori gheata al V839? Poti alege orice finisaj dar trebuie sa stii ca fiecare are cate un mic punct slab.

  • Finisajul lucios va deveni, in timp, mat
  • Finisajul mat va deveni, in timp, lucios.
  • Pe finisajele periat pe lung sau lat se vad foarte repede zgarieturile.
  • Cel mai „rezistent” este cel diamantat (din experienta noastra, pe acest tip de finisaj se vad cel mai putin zgarieturile datorate purtarii verighetei).
  •  

➡️ Diamantele: te-ai gandit ca verigheta ta ar merita mai multa stralucire? Atunci te poti gandi la un diamant, poate un diamant negru? Poate ca un diamant este cel ce iti va face verigheta sa devina un model aparte, nemaintalnit printre prietenii tai.

➡️ Gravarea: personalizarea prin gravare este un nou trend. Poti alege un model clasic V1 sau V2 si sa gravezi aproape orice pe interiorul sau exteriorul verighetei. Cateva idei de gravare vei intalni in articolul „5 motive pentru personalizarea verighetelor prin gravare„. Aceste idei sunt usor de pus in practica de catre bijutierii nostri si de laserele de mare precizie. Posibilitatile sunt nenumarate daca alegi gravarea verighetei tale!

✅ Tine minte! Te poti razgandi! ✅ Inainte de a citi acest articol aveai un model preferat si acum nu mai este exact ceea ce cauti? Nu este nicio problema! Cu informatiile acumulate te poti reintoarce in magazinele Coriolan sa vezi mostrele, sa le probezi si sa iei o decizie informata si asumata. Bineinteles, acolo ii vei gasi si pe consilierii Coriolan care te pot ajuta cu si mai multe raspunsuri la intrebarea Cum aleg verigheta?.

Aminteste-ti ca o vei purta o viata intreaga si este foarte important sa se potriveasca stilului si preferintelor tale. Informeaza-te inainte de a lua o decizie! Noi iti stam la dispozitie cu orice alte informatii despre produsele si serviciile noastre pe suport@coriolan.ro sau pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.