Pietre pretioase pentru momentele speciale

Exista momente in viata de care iti aduci aminte cu placere, momente in care poti vedea fericirea pe chipurile oamenilor dragi din jurul tau si apoi, ca intr-un film, camera se opreste. De parca nu te simti confortabil in propria ta amintire.

E adevarat ca iti doresti ca in toate amintirile sa stralucesti, sa radiezi si sa emani fericire? Atunci tot ce trebuie sa faci e sa acorzi atentie detaliilor. Si ce alte detalii mai pretioase pot avea un efect mai special decat bijuteriile? Bine, pantofii sau gentile ocupa si ele un loc de cinste dar bijuteriile… sunt cele mai importante!

Bijuterii… cu pietre sau fara?

In ultimul timp, femeile prefera  tot mai mult, bijuteriile cu pietre. Numai ca, ce uita unele dintre ele este ca nu intotdeauna piatra se potriveste personalitatii lor! Si atunci, este preferabil ca alegerea perfecta sa fie o bijuterie simpla sau masiva, dar fara pietre, o bijuterie “curata”, din aur, care cu siguranta subliniaza eleganta unei femei frumoase!

Si totusi, daca preferati bijuteriile cu pietre, trebuie neaparat sa stiti cate ceva despre ce simbolizeaza fiecare piatra in parte. Noi o sa va povestim cate ceva despre rubin, smarald si safir.

Rubinul – feminitatea absoluta

Despre rubin se spun si astazi o multime de povesti. Unii cred ca este piatra sanatatii, pentru ca are culoarea sangelui, altii cred ca e piatra fericirii si a dragostei implinite. Rubinul, spun hindusii, a aparut dintr-un foc din mijlocul pamantului si tot ei cred ca aceasta este cea mai pretioasa piatra. Pietre foarte rare, rubinele sunt considerate lacrimile soarelui si se spune ca cei care le poarta sunt sortiti fericirii eterne.

In Evul Mediu, rubinului i s-au atribuit numeroase puteri magice, pentru ca mai apoi, rubinul sa impodobeasca numeroase embleme ale caselor regale din intreaga lume. Rosu este culoarea iubirii. Rubinele au cea mai intensa nuanta de rosu: efervescenta, pasionala, puternica. Un inel de logodna cu rubine e considerat a simboliza iubirea pasionala, originala, intensa!

Smaraldul – piatra perfectiunii

Denumirea pietrei provine din latinescul “smaragdus”, preluat la randul lui din “barraqtu”, cu o origine indepartata in limba semita si care inseamna “piatra stralucitoare”. Mitologia antica atribuie smaraldul lui Venus, zeita dragostei. Se spune ca verdele intens al smaraldului nu aduce numai prosperitate si voie buna, dar de asemenea cei care au aceasta piatra se bucura de o familie sanatoasa si de prieteni adevarati!

Smaraldul mai este considerat si piatra sperantei. Este o piatra care induce calm si relaxare, fidelitate si loialitate, armonie si liniste. Smaraldul este piatra perfecta pentru persoanele sensibile, delicate si inteligente.

Smaraldul a fost de-a lungul vremii una dintre cele mai cautate pietre pretioase, pentru ca se credea, asa cum se mai crede si astazi ca iti poate aduce sufletul pereche. Bijuteriile din aur galben cu smaralde sunt cele mai cautate bijuterii de catre familiile de vita nobila din intreaga lume, pentru ca se crede ca smaraldul simbolizeaza si fertilitatea si, de asemenea copiii vor fi sanatosi, puternici si inteligenti!

Safirul – Piatra fericirii

Safirul este piatra cu cea mai deosebita stralucire. Culoarea intensa de albastru a fermecat de-a lungul timpului multe generatii de sange albastru. Denumita si piatra regalitatii sau a elegantei, safirul se potriveste persoanelor cu spirit puternic, nobile si diafane. Se spune ca cei care poarta aceasta piatra au vise indraznete si sunt singurii care le pot duce pana la capat!

Egiptenii credeau ca cerul este reflexia safirelor de pe pamant, si il purtau doar membrii familiilor din rangurile inalte. Safirul simbolizeaza fidelitatea si fericirea suprema. In dragoste, se spune ca aduce echilibrul, calmeaza tensiunile din cuplu si impiedica aparitia certurilor.

Cu toate acestea, orice pietre ai alege pentru bijuteriile tale, e bine sa le cunosti pe fiecare in parte si sa vezi ce ti se potriveste. Noi te asteptam in magazinele Coriolan pentru ati alege piatra perfecta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.