10 superstitii despre inele

Reading Time: 2 minutes

Inelul a simbolizat dintotdeauna noi inceputuri. Culoarea lor, dimenisunea, forma, pietrele pretioase care il impodobesc vorbesc deschis despre purtatorul lor si sunt ca „o carte de vizita”, reflectandu-i acestuia personalitatea si caracterul. De-a lungul timpului, inradacinate in anumite intamplari din istorie, s-au nascut superstitii care vorbesc despre inel fie el de logodna sau ca podoaba. Daruirea sau primirea unui inel se spune ca semnifica intentia de a crea o legatura cat mai stransa cu persoana respectiva. Inelul reprezinta un legamant, iar superstitiile care au ramas in timp te vor ajuta sa pastrezi intacta incarcatura lui simbolica, dar si relatia cu persoana cu care ai o legatura puternica.

1. Purtarea unui inel pe oricare dintre cele doua degete aratatoare iti va aduce ghinion.
2. Daca lasi pe oricine sa iti scoata inelul de pe deget, norocul te va parasi.
3. Se spune ca daca o femeie incearca inelul de logodna al unei viitoare mirese, aceasta ii va fura logodnicul.
4. Pentru ca dragostea si casnicia voastra sa fie durabila, indiferent de cati ani vor trece, inelul de logodna si verighetele trebuie sa fie confectionate din aur.

5. Purtarea inelului de logodna dupa ce relatia s-a rupt, va aduce asupra ta blestemul celuilalt, iar somnul iti va fi plin de cosmaruri.
6. Este ghinion sa porti un inel de logodna impodobit doar cu o perla. Aceasta ar trebui insotita si de alte pietre pretioase.
7. Asa cum iti vei vedea logodnicul reflectat in inel atunci cand vine sa te ia de acasa, asa se va simti alaturi de tine pe viitor.
8. Desi inelul clasic de logodna este cel cu diamant, unul cu safire aduce mai mult noroc si protejeaza impotriva spiritelor rele.

9. Daca visezi ca ai pierdut inelul de logodna inseamna ca urmeaza sa ai o problema in casnicie.
10. Zilele care trebuie evitate pentru a-ti face logodna sunt marti, miercuri si vineri, deoarece sunt considerate pagubitoare.

2 comments

 1. Monica

  Buna ziua eu in luna Februarie am fost in vacanța in Ierusalim cu un grup si acolo mi-au alunecat inele de pe deget cel de logodna si încă unul ambele de la soț …unul l-am găsit imediat dar celălalt după vreo 6 ore puteți sa îmi dați o explicație

  1. coriolan Post author

   Bună ziua, Monica,

   Ne pare rău dar nu am înțeles exact întrebarea. Doriți să vă explicăm de ce v-au alunecat de pe deget cele două inele?

   O zi bună,
   Echipa Coriolan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *