Povestile de iubire nu au nevoie de cuvinte, ci de fapte

Reading Time: 2 minutes

Iubirea este limbajul comun al intregii omeniri, iar inelul de logodna este simbolul universal al dragostei care uneste doua suflete pereche. Acum esti sigur ca omul de langa tine este jumatatea care te intregeste si alaturi de care vrei sa iti petreci vesnicia. Asa ca faci primul pas pe acest drum: cererea in casatorie.

Istoria inelului de logodna
Stii ca ai langa tine sufletul pereche cand va puteti vedea in viitor impreuna ca o familie fericita si armonioasa. Iar pentru asta incepi cu un gest simplu, plin de insemnatate: un inel de logodna. Dar te-ai gandit cum a devenit acesta emblema iubirii eterne? Se crede ca traditia a pornit de la egiptenii antici care credeau ca cercurile simbolizeaza vesnicia.
Mai tarziu, in secolul XV, inelul a devenit semnul distinctiv al nuntilor regale. Pe inelarul frumoaselor printese sau regine stralucea cu rafinament acest sigiliu al eternitatii. Primul inel de logodna cu diamante a fost oferit in 1477 Mariei de Burgundia din partea Arhiducelui Maximilian.

Ritualul unificarii a doua suflete a capatat in timp o valoare tot mai romantica, fiind foarte important pentru profunzimea unei relatii.

Evolutia design-ului inelului de logodna
Dorinta de a avea un inel de logodna unic, deosebit, a influentat design-ul acestuia de-a lungul timpului. Cele mai complexe modele existau in perioada Renascentista, cand diamantul era cuprins de doua brate intredeschise, iar aceasta modalitate de a pune in valoare diamantul purta cu ea un mesaj divin: Ceea ce Dumnezeu a unit, omul sa nu desparta.
Tendinta spre un design natural se simte in secolul al XVII, cand modelele de inele de logodna devin mai simple.

Intrand in era victoriana, o perioada plina de romantism, diamantul este asociat cu emotii puternice, profunde, iar inelele de logodna capata o mai mare valoare sentimentala, impresionand prin motivele romantice precum inimi, flori, chiar si serpi.

Luxul caracteristic perioadei Belle Epoque pune accentul pe perfectiunea diamantelor, iar taietura, culoarea, claritatea si numarul de carate al briliantelor capata o importanta mai mare.
Daca in timp design-ul inelelor de logodna a fost marcat de anumite schimbari, astazi nu exista un trend definitoriu, existand posibilitatea alegerii dintr-o multitudine de modele. Accentul cade mai mult pe inelele care transmit ceva despre personalitatea celui care il poarta. Totusi, inelul cu un diamant rafinat, stralucitor, continua sa ramana in topul preferintelor, purtand in semnificatia sa maretia iubirii.

Colectia de inele 2017
Diamantul este piesa care intregeste simbolistica inelului de logodna. Romantismul, pretiozitatea, unicitatea sunt insusiri care se intrepatrund in fiecare inel pe care il cream. Colectia 2017 de inele de logodna Coriolan scoate in evidenta rafinamentul si eleganta modelelor faurite intr-un stil clasic si unic.
Primul pas catre eternitatea vietii in doi il poti face alergand unul dintre inelele noastre disponibile in magazinele Coriolan, dar si pe site. Si pentru ca iubirea nu merita lasata sa astepte, iti propunem inelele disponibile imediat la care ai reducere 15%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.