Durabilitatea sau „pana la adanci batraneti”

Reading Time: 2 minutes

Titlul aurului

Cuplurile cu multa experienta stiu bine ca, pentru ca o relatie sa reziste la toate incercarile, nu conteaza cat de tare e fiecare din ei, ci cat de maleabili sunt unul fata de celalalt si cat de puternici sunt impreuna.

La fel se intampla si cu aurul: cel pur, de 24 K, este foarte moale, deci vulnerabil la orice fel de daune mecanice. De aceea, cand vine vorba de bijuterii, si mai ales de verighetele care sunt purtate zi de zi, o viata intreaga, aurul se combina cu alte aliaje. Astfel, verighetele pot fi realizate din aur de 14 K sau 585, care are 58,5 % aur si 41,5 % alte aliaje, sau aur de 18K, cu 75 % aur si 25 % alte aliaje. Trebuie sa va spunem ca, in urma studiului realizat de Coriolan, a rezultat faptul ca verighetele de 18 K au o duritate mai mare.

Acest proces creste duritatea aurului, insa nu garanteaza una suficienta pentru stresul purtarii permanente a verighetelor. Intr-o casnicie, e important si ca cei doi sa fie „caliti” impreuna in incercari care le intaresc relatia. Din acelasi motiv, Coriolan a investit recent in tehnologie de ultima generatie pentru calirea termica si mecanica a verighetelor – un proces care ofera rezultate optime pentru duritatea crescuta a acestora. Evident, insa, oricat de rodati ar fi partenerii, grija este esentiala pentru durabilitatea oricarei relatii. De aceea, va sfatuim sa urmati intotdeauna instructiunile de ingrijire ale verighetelor voastre, pentru a fi siguri ca va veti bucura de frumusetea lor intreaga viata.


Executia

In fiecare casnicie exista puncte sensibile, unde e nevoie de mai multa grija si intelegere. Si exact acestea dau masura miracolului iubirii.

Dar cand vine vorba despre metale, consideram ca lipitura facuta la realizarea in mod traditional a verighetelor reprezinta o vulnerabilitate inutila. De aceea, Coriolan foloseste metoda fara sudura, ceea ce confera creatiilor noastre mult mai multa durabilitate.


Grosimea

Greutatea este un factor important in alegerea unei verighete. Iar acest lucru nu are legatura doar cu valoarea data de o cantitate mai mare de metal pretios. Greutatea are un impact semnificativ si asupra durabilitatii si confortului utilizarii zilnice a verighetelor. E ca in dragoste: cu cat jumatatea ta are mai mult dintr-o calitate pretioasa, cu atat vei fi mai sigur ca te poti bizui pe ea intreaga viata.

Astfel, verighetele mai grele sunt mai groase, ceea ce le face mai rezistente, mai usor si mai sigur de purtat. Grosimea optima se contureaza in intervalul 1,4-1,7 mm, depinzand si de modelul de verigheta, si de tehnologia potrivita. Daca, insa, ati ales impreuna un model a carui grosime initiala pare prea mare sau prea mica pentru confortul la purtare, putem modifica aceasta grosime. Pentru ca, intr-o relatie pe viata, sunt lucruri care pot fi si merita sa fie schimbate de dragul durabilitatii si al compatibilitatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.