Compatibilitatea sau „you say potato, I say potato”

Reading Time: 3 minutes

Sunt cupluri care rezista impreuna in ciuda unor diferente care i-ar pune la grea incercare pe altii. E un efort care merita din plin atunci cand e vorba de iubire. Dar cand e vorba de verighete, sustinem compatibilitatea perfecta. Pentru ca stim cum sa o garantam prin profilul, latimea si masura potrivite fiecaruia dintre voi.

Profilul verighetei

La fel ca personalitatea celui drag, profilul verighetei reprezinta acea forma aparte care se muleaza perfect pe ceea ce ti se potriveste.

Spre exemplu, persoanele cu degete fusiforme – fara falange proeminente – pot purta aproape orice profil. Persoanele care au falange proeminente insa, pot fi deranjate de profilele plate la exterior, si ar trebui sa aleaga modele bombate, mai subtiri, care sa aiba o marime perfecta la nivelul falangei.

La Coriolan, insistam intotdeauna pe probarea profilului potrivit si ne propunem sa facem cat mai cunoscut acest mic secret al breslei noastre, care va cantari mult in felul in care va veti intelege amandoi cu verighetele voastre in viata de zi cu zi.

Latimea verighetei

Preferinta pentru un anumit partener tine nu doar de arbitrarul gustului, ci si de chimie si biologie. In acelasi fel, latimea verighetei trebuie sa respecte atat preferintele, cat si conformatia degetelor voastre.

Pentru persoane cu degete lungi recomandam verighete cu latimea intre 6-10 mm, in timp ce persoanelor cu degete mai scurte le recomandam verighete inguste de 3-5 mm.


Masura verighetei

Aveti amandoi nevoie de un partener pe masura, si de o verigheta la fel.

De altfel, masura este cel mai cunoscut si important factor atunci cand va luati verighetele, si trebuie aleasa cu mare atentie, de preferat in prezenta unui consultant in bijuterii.

La fel ca si in dragoste, trebuie gasita masura justa intre libertatea individuala si fidelitate: verigheta potrivita trebuie sa se deplaseze cu putina rezistenta peste articulatia degetului si trebuie sa se odihneasca usor pe baza acestuia.

Temperatura ridicata si efortul fizic pot duce la umflarea mainilor, iar frigul poate cauza contractie. De aceea recomandam luarea masurii la o temperatura intre 10 si 20 de grade, si pe cat posibil nu la finalul unei zile intregi de munca.

Conteaza si aspectul degetelor: persoanele cu falange proeminente trebuie sa aleaga marimea potrivita la nivelul falangei.

Nu recomandam alegerea unei marimi mai mari „ca sa fie”, pentru ca riscati sa o pierdeti usor. E posibil ca, de-a lungul timpului, sa fie nevoie de o reajustare a masurii. trebuie sa tineti cont amandoi de acest aspect atunci cand alegeti si probati verighetele, pentru ca unele modele trebuie refacute integral.

Perioada de proba

Vestea buna este ca, asa cum voi doi ati avut cu siguranta o perioada de proba inainte de a va hotari sa faceti impreuna marele pas, si noi va oferim posibilitatea unei perioade de proba cu viitoarele voastre verighete.

Verighetele de proba sunt serviciul Coriolan prin care realizam pentru voi exact verighetele dorite (model, latime, profil), insa din alama. Astfel, veti putea vedea cum va simtiti cu ele inainte de a face comanda finala – evident, cu ajustarile necesare, daca este nevoie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *