10 carti pe care sa le citesti înainte de nunta ta

Reading Time: 5 minutes

Daca a mai ramas putin timp pâna la marele eveniment din viata ta, atunci cu siguranta cauti toate resursele pentru a-ti organiza cel mai frumos eveniment din viata.

Asa apar întrebari precum „Ce carti sa citim pentru a avea o nunta perfecta”, „Ce trebuie sa stiu când vine vorba de organizarea nuntii?”, „Ce as putea sa citesc înainte de nuntta”. Daca faceti parte din tabara prietenilor apropiati, atunci poate va întrebati „Ce carte sa cumpar drept cadou pentru viitorii miri?”. Am întrebat asadar câtiva dintre viitorii miri care ne-au trecut pragul, ce carti au citi ei si ce ar recomanda mai departe, iar cele 10 titluri care urmeaza sunt numai bune de pastart alaturi. Lecturi cu folos sa aveti!

cartea-nuntii-perfecte_1_fullsize

1. Cartea nuntii perfecte – Mindy Weiss, Lisbeth Levine

Mindy Weiss este una dintre cele mai renumite organizatoare de nunti din America, iar cartea pe care o propune ea este de un real folos mirilor, pentru ca îi ajuta sa puna cap la cap toate detaliile pe care le presupune organizarea unei nunti minunate, indiferent de buget, vârsta, religie, loc sau viziune. În plus, în carte veti gasi un real sprijin atunci când apar probleme delicate în familie dar si un prieten stilat care da sfaturi despre cum sa-ti cumperi rochia de mireasa.

2. Nuntile Regale – Beatrice de Bourbon Siciles, Cyrille Boulay
Un album-ghid cu numeroase ilustratii pentru toate tinerele care viseaza sa aiba o nunta princiara! Acest album va dezvaluie culisele nuntilor regale si cheia reusitei lor: între traditii ancestrale si practici actuale, veti gasi modele de invitatii si de rochii de mireasa, trucuri dezvaluite de Beatrice de Bourbon Siciles, anecdotele istorice ale lui Cyrille Boulay si sfaturi pentru o cât mai bun? desfasurare a festivitatilor.

3. Shakespeare pentru îndragostiti. 72 de pilule pentru a ne bucura de iubire în fiecare zi – Allan Percy
Pornind de la pretextul unor citate celebre sau mai putin cunoscute, extrase din opera lui William Shakespeare, Allan Percy ne plimba prin istoricul acestui sentiment, folosindu-se de referinte culturale care variaza de la Quevedo la Roland Barthes si Dalai Lama. Cele 72 de pilule pentru a ne bucura de iubire în fiecare zi sunt presarate pe alocuri cu scurte istorioare ilustrative sau romantice si completate cu recomandari de filme cu efect terapeutic pentru cupluri sau compozitii muzicale ce pot îmbogati clipele în doi.

4. Arta esentei – Dominique Loreau
Dupa succesul volumului Arta simplitatii, Dominique Loreau propune o nou? lectie de viata, un elogiu la adresa esentei simplitatii, adevarata arta de a trai rafinat. De fapt, este o carte care te învata sa arunci tot ce este superfluu. Si lucruri, si gânduri, si amintiri. Sa îti faci loc în tine, pentru tine. Aaa cum, sub îndrumarea citatului lui William Morris „Simplitatea vietii nu înseamna saracie, ci fundamentul rafinamentului.”, cartea este o extrardinara experienta pentru un nou început, cel în doi.

nunta-visurilor-tale_1_fullsize

5. Nunta visurilor tale – Ratkai Timea
Experienta vasta în organizarea completa a unui numar impresionant de nunti, acumulata de autoare, se materializeaza în aceasta carte de exceptie dedicata nuntii, cu tot ce implica ea. Pas cu pas, viitorii miri sunt introdusi si însotiti în toate etapele ce preced acest eveniment major din viata lor, nunta propriu-zisa si perioada de dupa nunta. Astfel, protagonistii nuntii care se apropie sunt îndrumati asupra alegerii si achizitionarii verighetelor, a pregatirii si depunerii actelor de casatorie, a stabilirii localului în care se va desfasura nunta, a numarului de invitati, a muzicii, ornamentelor si a meniului pentru masa festiva.

6. Mirese legendare – Letitia Baldrige
Aceasta carte minunata despre nunti sarbatoreste eleganta fara vârsta si stilul original ale celor mai memorabile mirese din lume. De la voalul nuptial al lui Jackie Kennedy, la rochia de vis a lui Grace Kelly, buchetul printesei Diana si ceremonia la lumina lumânarii a Carolynei Besset, toate aceste elemente unice, care au facut din aceste nunti evenimente memorabile, sunt aduse la viata si reinterpretate pentru noua generatie de mirese, care vor sa aiba nunti de neuitat.

7. Secretele bunicii. 800 de sfaturi practice
N-o sa va vina sa credeti însa am pus pe lista si aceasta carte! De ce? Bunicile noastre nu duceau lipsa de idei iscusite pentru a veni de hac micilor preocupari cotidiene cu ajutorul unor produse naturale si ieftine, adevarate „minuni“ pe care le stiau numai ele. Gratie acestui ghid bogat ilustrat, veti descoperi multele solutii ale unei întelepciuni ancestrale, usor de pus în practica si a caror eficienta nu mai trebuie demonstrata. Cu peste 800 de idei si de solutii ingenioase pentru a veni de hac neplacerilor zilnice, cartea este grupata pe domeniile mari ale vietii practice: Sanatate, Frumusete, Gospodarie, Bucatarie si Gradina. Toata întelepciunea vietii de ieri pentru a ne face viata de azi mai usoara!

8. Ghidul fara bataie de cap pentru tineri casatoriti
Orice cuplu îsi asteapta cu nerabdare nunta. Dar ce se întampla atunci când intervin realitatile complexe ale vietii în doi? Uneori, stresul noului camin, nevoia de a face compromisuri, resursele financiare, laolalta cu alte modificari ce intervin în obiceiurile celor dou proaspat casatoriti, pot parea coplesitoare. Ghidul fara bataie de cap pentru tineri casatoriti descrie teme precum „Am trecut cu bine si de sezonul fotbalistic”, ”Ziua mutarii” dar si multe altele, constituind astfel un cadou ideal pentru cei care sunt logoditi sau pentru cei care tocmai s-au casatorit.

9. 111 cele mai frumoase poezii de dragoste din literatura româna
Ce poate fi mai romantic înainte de nunta daca nu sa cititi cele mai frumoase poeme scrise de poeti români? Volumul „acopera nu mai putin de 230 de ani de poezie româneasca. Cel mai vechi poem dateaza din anul 1785, iar cel mai nou, de anul trecut. Aceasta antologie reflecta o întreaga literatura si totodata ofera nenumarate surprize. Dat fiind continutul sentimental explicit, recomandam lectura în intimitatea cuplului; iar pentru o viata publica armonioasa – postarea versurilor preferate pe retelele sociale!“ spun Marius Chivu & Radu Vancu, cei care au adunat poemele în acest volum. Unde mai adaugam si faptul ca îl puteti folosi ca sursa de inspiratie în scrierea juramintelor de nunta.

10. Si am spus Da. O poveste de iubire – Elizabeth Gilbert
În final, dupa toate ghidurile de organizare, de ce nu v-ar ramâne putin timp pentru savurat un roman frumos? Dupa aventura din „Manânca, roaga-te, iubeste”, Elizabeth Gilbert s-a casatorit cu iubitul ei brazilian, întâlnit în Bali.
La ceremonia de nunta în cerc restrâns care s-a petrecut într-un orasel linistit din New Jersey, Liz a spus da. A spus-o din toata inima. Dar pentru asta a trebuit sa-si învinga, încetul cu încetul, enorma reticenta fata de casatorie. Si a facut-o în stilul ei: timp de aproape un an, calatorind cu Felipe prin Asia de sud-est, s-a documentat asupra casatoriei. Dincolo de aceste „insertii socio-istorice”, cum le numeste autoarea, noul memoir al lui Elizabeth Gilbert este o celebrare a iubirii, cu toate consecintele si complexitatea pe care dragostea adevarata, în lumea adevarata, le atrage dupa sine întotdeauna.

Lectura plina de dragoste si întelepciune!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *