Coriolan - Cum ai grija de un diamant?

Cum ai grija de un diamant?

Reading Time: 2 minutes

Diamantul este unul dintre cele mai dure materiale de pe pamant si are o rezistenta unica la daune provocate de caldura, lovire sau zgariere. Cu toate acestea insa, diamantele nu sunt indestructibile. Ele se pot casa sau crapa, cu precadere de-a lungul „braului”. Altfel sta situatia, insa, in cazul diamantelor montate deja in bijuterii, acest tip de incastrare oferindu-le protectie si pastrandu-le in conditii de siguranta.

Purtarea Bijuteriilor cu diamante

Atunci cand purtati un diamant, trebuie sa fiti constienti ca orice tip de activitate (lucru la birou, exercitii fizice si altele) poate expune diamantul la deteriorare, indiferent ca este vorba despre o substanta acida sau o lovitura mai puternica.

Sfat: noi va recomandam sa nu purtati bijuterii cu diamante in cadrul unor activitati precum gradinaritul, atunci cand gatiti, la inot sau in timpul unor exercitii intense.

 

Curatarea Bijuteriilor cu diamante

In timpul purtarilor obisnuite, un diamant este expus la murdarie, praf, transpiratie, machiaj, uleiuri naturale ale pielii, dar si la produse chimice de uz casnic (cum ar fi clorul, detergentul de vase sau fixativul). De-a lungul timpului, aceste materiale isi pun amprenta pe diamant, „rapindu-i” din stralucirea si frumusetea naturala.

Din fericire, curatarea profesionala a unui diamant este usor de realizat si necesita foarte putin timp. Pentru a curata bijuteriile cu diamante, Coriolan va ofera o intreaga gama de servicii de ingrijire. Exista, insa, si alte solutii de ingrijire a diamantelor, sub forma unor seturi de curatare, care includ solutii speciale, non-toxice, cu formule dedicate pentru curatarea pietrelor pretioase, materiale de lustruit si pensule pentru indepartarea impuritatilor.

Sfat: noi va recomandam sa duceti o data pe an bijuteriile cu diamante la curatare si inspectare profesionala de catre un specialist, pentru a identifica daca au suferit vreo forma de trauma. Aceste inspectii ajuta la prevenirea pierderii diamantelor in cazul in care inelul sau verigheta au fost deteriorate accidental, de exemplu.

Coriolan ofera acest serviciu gratuit pentru toti clientii care isi cumpara inele de logodna incepand din anul 2013.

De asemenea, in cazul caderii pietrelor pretioase din componenta inelului, Coriolan le fixeaza intr-un termen scurt de timp, dar nu isi asuma raspunderea pentru pierderea acestora.

 

Depozitarea Bijuteriilor cu diamante

Datorita duritatii lor, diamantele pot zgaria alte diamante, pietre pretioase sau metale pretioase precum aurul, argintul sau platina. Aceasta este una dintre cele mai comune modalitati de a va zgaria bijuteriile.

Sfat: din acest motiv, va propunem sa stocati toate bijuteriile, in special pe cele cu diamante, in saculete individuale din materiale textile moi (catifea, matase, bumbac, satin) atunci cand nu sunt purtate.

 

Asigurarea Bijuteriilor cu diamante

La Coriolan, daca alegeti sa comandati online bijuteria dorita, asigurarea coletului cu bijuteria va fi platita de noi. Vom prelua noi responsabilitatea pentru cadoul pe care urmeaza sa-l faceti sau pentru bijuteria pe care urmeaza sa o purtati.blog2

Sfat: va recomandam sa va asigurati diamantele, de oriunde le-ati cumpara, impotriva pierderii, furtului si a altor accidente neprevazute, pentru a fi siguri ca veti pastra intacta valoarea lor.

Citeste si 15 motive sa cumperi online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *