Despre perle si dragoste, printre superstitii fara prejudecati

Reading Time: 2 minutes

Coriolan ti-a pregatit o colectie superba de bijuterii de nunta in Coltul Miresei

Pe cat sunt de rare si cautate, pe atat sunt de discutate! Ravnite de multi si deopotriva admirate, perlele reprezinta cele mai romantice accesorii feminine.  Ele transmit puritate, stralucire si odata cu aparitiile celebre ale lui Audrey Hepburn pe marile ecrane, au devenit un must-have din garderoba oricarei femei elegante.

Cunoscute si purtate ca piese ornamentale inca din antichitate, perlele au, pentru fiecare popor in parte, sensuri diferite. Musulmanii considerau ca perla este un simbol feciorelnic in timp ce pentru greci si romani aceasta simboliza fiinta iubita. In China, perlele reprezinta bogatie si intelepciune, in India fertilitate iar in Japonia noroc.

In Romania, perlelor li se mai spune si margaritare. Pentru noi, ele simbolizeaza modestie si puritate, iar, incepand din Evul Mediu au dobandit si sensul de dragoste fata de Dumnezeu si au inceput sa fie purtate de catre mirese – ca podoabe pentru par, pentru rochii sau pentru buchetul de nunta, ca bijuterii si in saculeti, sub forma de pulbere, ca leac impotriva lesinului.

S-ar putea sa nu crezi, dar procesul real de formare naturala a perlelor, prin invelire cu sidef, nu este clarificat inca de catre specialisti. Celor carora le plac povestile, le raman cateva mituri frumoase si demne de mentionat: unul chinezesc care spune ca perlele sunt lacrimi de sirena si, in mod asemanator unul din Roma antica, ce sustine ca sunt lacrimi inghetate ale zeilor. O legenda greceasca arata cum, de fiecare data cand un fulger loveste marea se formeaza cate o perla iar, in textele hinduse, Krishna a descoperit prima perla din lume, pe care i-a inmanat-o fiicei sale, in ziua nuntii ei.

Inspirat de farmecul perlelor si secretele lor, Coriolan a decis ca trebuie numaidecat sa astearna un loc special in magazinele sale, de unde fiecare mireasa sa isi poata alege povestea preferata pentru nunta.

Albe, roz, galbene sau chiar cenusii?  Te invitam sa decoperi online si sa probezi in magazinele noastre o superba colectie de bratari, cercei, coliere, pandantive si inele, la preturi speciale. Descopera Coltul Miresei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *