Cuartul si eleganta abstracta a acelor de rutil

Reading Time: 2 minutes

Exista pietre pretioase a caror frumusete si forma ne duc cu gandul la misterele universului, la magia naturii si la legendele vechi. O astfel de piatra pretioasa este cuartul sau “cristalul de stanca”. Se spune ca este piatra inimii si ca se incarca cu energie pozitiva de la soare.

Ce este cuartul?

Cuartul este o piatra pretioasa descoperita in China Antica, unde purta denumirea de “piatra imparatului Yu”. Era folosita ca talisman fiindca se considera ca iti aducea fericirea, linistea si prosperitatea.

De obicei, cuartul simplu nu este o piatra deosebit de frumoasa. Ceea ce ii ofera un aspect deosebit si unicitate sunt incluziunile. Ele confera cuartului un aspect cat se poate de neobisnuit.

Astfel exista cuartul fin granular, cu incluziuni foarte fine de fluturasi de fuchsit si hematitcunoscut sub numele de aventurin si care se gaseste in India, Brazilia sau Tibet. Exista si aventurinul verde, in Tanzania sau cel alb-negru, care provine din Rusia. Cuartul cu incluziuni de rutil, de sagenit, denumit si “parul Venerei” se gaseste doar in Brazilia si in Alpi.

Bijuteriile din aur si cuart rutilat

Bijuteriile din cuart, glazurate cu aur galben au o eleganta aparte, emanand un soi de aer simandicos si pretentios. Acele de rutil sculpteaza forme si texturi care amintesc de un deceniu formidabil, daca ne gandim la bijuteriile grandiosilor ani ’80 si constituie o intersectie creativa care clocoteste inca si in zilele noastre.

Bineinteles, tanjirea dupa nostalgia si aerul retro care bate fara nici un regret, este fundamentala. De aceea patina vintage a bijuteriilor din aur galben si cuart rutilat sunt puse la loc de cinste.

Va asteptam in magazin pentru a proba bijuteriile si a va alege preferatele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.