Acvamarin – piatra marii

Reading Time: 2 minutes

Acvamarinul este o piatra tranparenta foarte frumoasa , a carei culoare uniforma este asa cum ii spune si numele, albastruie sau verde-albastruie, ca marea, fapt care se datoreaza unui procent infim de fier.

Ce este acvamarinul?

Acvamarinul este una dintre cele mai cunoscute pietre pretioase si a fost deosebit de apreciat in Evul Mediu. In anii 1300, din acvamarin au fost taiate primele lentile de ochelari. Potrivit astrologilor, acvamarinul avea puterea de a calma apele marilor si oceanelor si era simbolul prieteniei si al dreptatii. Se spune ca este cadoul perfect pentru femeile tinere si fragile.

Acvamarinele veritabile sunt pietre destul de rare. Aproape toate acvamarinele aflate in comert provin din tratarea termica la 250-750 grade a cristalelor de culoare galben-verzui sau galben-brune. Aproape 80% din productia mondiala de acvamarin provine din Brazilia, sursa cea mai importanta din lume. Cel mai mare cristal de acvamarin gasit vreodata in lume cantarea 23 kg a fost descoperit in 1947, in Espirito Santo.

Legenda Pietrei Marilor

Acvamarinul a fost multa vreme considerat piatra marinarilor. Era piatra pretioasa care nu lipsea de la bordul nici unei nave. Se credea ca este piatra adusa din adancuri de catre sirene, ca lumea dedesubtul apelor (ca si Atlantida) era construita pe un postament de acvamarin si ca toata magia vietuitoarelor subacvatice se tragea din aceasta piatra.

In Antichitate, acvamarinul era folosit in bijuteriile reginelor si ca obiect de decorare in camerele copiilor pentru a-i linisti, a-i pazi de vrajile rele si a le insufla curaj. Se credea ca primii nascuti care dormeau primii 7 ani din viata cu o piatra de acvamarin sub perna vor creste voinici si conducatori intelepti.

Bijuterii din aur cu acvamarin

In zilele noastre acvamarinul este folosit in bijuterii extrem de elegante, in forme definite cu fonduri si drapaje deosebite. Repertoriul artistic este atat de vast, incat e imposibil sa nu profiti de puritatea si transparenta pietrelor de acvamarin pentru a crea bijuterii unicat, memorabile.

Cele mai cautate bijuterii sunt inelele din aur si acvamarin, cu modele care reprezinta ultimele scantei ale precizieinonconformiste a Art Deco-ului si socurile timpurii ale suprarealismului.

Pandantivele cu acvamarin reprezinta o simfonie a simbolurilor marii. Purtate ca unice bijuterii la o rochie simpla, neagra pot sublinia cele mai frumoase trasaturi si pot contura o linie eleganta si feminina.

Mai multe bijuterii cu pietre pretioase, cu design dinamic si culori fascinante, gasesti aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.