Bijuteriile din coral

Reading Time: 2 minutes

Ce este coralul?

Cules din adancurile marii sau aruncat de furtuni, pe plajele pustii, coralul a fost cunoscut de om, inca din Paleolitic, de acum 5000 de ani. Grecii considerau coralul o planta, denumindu-l lithodendron, care inseamna, in traducere libera “ramura de piatra”. Romanii il denumeau korallion, ceea ce inseamna coral rosu.

Denumit si aurul rosu, scoaterea coralului se face cu mare greutate si cu mult sacrificiu. Adesea coralul rosu este confundat cu barierele si recifii de corali din marile tropicale, dar  acestea nu formeaza niciodata corali, ca minerale pretioase pentru bijuterii.

De forma unei ramuri, colonia de polipi a coralului secreta un schelet calcaros, bogat in saruri de fier, care ii confera culoarea rosie caracteristica. Ramurile de calcar pot atinge inaltimea de 40 cm si 6 cm diametru la baza. Aceste examplare sunt foarte rare si ajung la preturi foarte ridicate.

 

Bijuteriile cu coral

Coralul are o culoare intensa si foarte eleganta. Bijuteriile din aur alb sau galben cu coral sunt cele mai potrivite cadouri pentru femeile elegante, distinse, care stiu sa pretuiasca calitatea si frumosul. Bijuteriile cu coral erau considerate in Elvetia, insemnele regalitatii si se credea ca au efecte tamaduitoare si ca vindecau ochii.

In prezent, bijuteriile din coral sunt foarte cautate de catre femeile care iubesc moda si adora culorile. Foarte multe celebritati tinere precum actrita Lucy Hale, cantareata Nicole Scherzinger sau multimilionara Paris Hilton sunt doar cateva exemple de vedete care adora sa poarte bijuterii cu coral, in orice situatie.

Inelele in combinatii de aur alb si coral sunt bijuterii-vedeta, scotand din anonimat purtatoarea lui. Osciland intre rosu aprins si roz delicat, coralul emite un anumit farmec luxuriant sau, in functie de textura, burghez – atunci cand acesta nu este finisat total si capata accente etnice.

Bijuteriile din coral se daruiesc in special femeilor nascute vara, pentru a le pastra prospetimea si frumusetea.

La Coriolan, gasiti bijuterii din coral, pe care le puteti achizitiona online, iar noi iti dam cel putin 15 motive sa comanzi online bijuteria ta preferata. Ce spui, ne pregatim sa iti ambalam cadoul?

Stiati ca…?

  • in apele Australiei se pescuieste un coral deosebit de frumos, de culoare aurie sau brun-aurie?
  • exista o legislatie speciala care cauta sa limiteze exploatarea irationala si abuziva a coralilor din Marea Mediterana?
  • cu aproape 2500 de ani in urma, pescuirea coralului se facea cu ajutorul unei cruci grele de stejar, numita astazi “Crucea Sf. Andrei”. De ea atarnau o multime de sfori stufoase de canepa care agatau ramurelele de coral de e fundul marii?
  • din apele Japoniei au fost aduse la suprafata ramuri neobisnuit de mari, cea mai mare dintre ele fiind de 37 kg?
  • pentru dezvoltarea unei ramuri frumoase de coral sunt necesari minim 20 de ani?
  • cea mai rara varietate de coral este cel albastru, numit si akosi, care a fost descoperit in Oceanul Atlantic, langa costele Camerunului?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *