Diamantul potrivit

Cum sa aleg diamantul potrivit?

Reading Time: 1 minute

Se spune ca exista cate un diamant perfect pentru fiecare poveste de dragoste. Sa-l gasesti insa si sa-l si cumperi poate fi insa foarte dificil. Fiecare diamant este unic, iar cand vine vorba despre inelul ideal, barbatii pot fi confuzi. Insa, in cativa pasi, te poti clarifica usor de ce ar trebui sa iei in considerare atunci cand cumprei un inel cu diamant.

1. Culoarea – un diamant poate fi alb (adica perfect transparent) pana la galben inchis. Insa, cu cat mai alb este diamantul, cu atat este mai pretios.

2. Claritatea – se refera ca diamantul nu ar trebui sa aiba impuritati. Cu cat este mai curat un diamant, cu atat este mai valoros, deoarece este aproape imposibil sa gasesti in stare pura un diamant fara impuritati.

3. Dimensiunea (caratele) – diamantele sunt masurate in functie de carate nu de greutate sau de marime, ci de intreaga masa. Caratele garanteaza si valoarea unui diamant, de aceea trebuie sa fii atent la acest detaliu.

4. Forma – Forma in care este taiat diamantul este de obicei factorul cheie care influenteaza decizia cumpararii unui inel. Printre cele mai raspandite forme sunt Round Radiant, Princess, Pear, Marquise, Emerald.

5. Taietura – reprezinta cea mai importanta etapa din crearea unui diamant si, cu toate ca doar ochii specialistilor pot observa detalii, taietura reda reflectarea corecta a luminii. Astfel, un diamant valoros nu va fi nici prea inalt, nici prea ingust, pentru ca va reflecta superficial lumina si farmecul lui va disparea.

» Afla ce ar trebui sa mai stie fiecare barbat despre inelul de logodna

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.