Am obtinut „votul de incredere” Trusted.ro

Reading Time: 3 minutes

 

De curand, site-ul nostru, www.coriolan.ro, a obtinut marca de incredere Trusted.ro. Trusted.ro este un proiect demarat de catre Gala Premiilor eCommerce (GPeC), Legi-internet.ro si Asociatia pentru Protectia Consumatorilor din Romania, cele 3 organisme asigurand obiectivitatea certificarii.

Gala Premiilor eCommerce (GPeC) este o competitie anuala in cadrul careia magazinele online romanesti au posibilitatea sa demonstreze ca respecta legea si bunele practici in comertul electronic, oferind clientilor produse si servicii de incredere. Evaluarea magazinelor inscrise se realizeaza pe baza a 89 de criterii analizate de catre un juriu format din specialisti in magazine online. (mai multe detalii gasesti aici).

Marca de incredere Trusted.ro se acorda, magazinelor online care „indeplinesc un set de standarde minime rezultat din dispozitiile legale ce privesc comertul electronic si bunele practici din domeniu ca urmare a Galei Premiilor eCommerce din ultimii 5 ani.” (sursa: http://trusted.ro/despre-marca-de-incredere/standardele-trusted-ro/).

Logo-ul Trusted.ro semnifica faptul ca site-ul pe care acesta este prezent indeplineste urmatorul set de reguli:

  • afiseaza informatiile de contact (denumirea firmei care detine site-ul, numarul de inregistrare la Registrul Comertului, Codul de Identificare Fiscala, Capitalul Social, Adresa postala completa a sediului social si a punctelor de lucru – unde este cazul, numere de telefon si adrese de e-mail la care reprezentantii magazinului pot fi contactati, programul de lucru cu publicul). Este important ca tu sa ai acces la toate aceste informatii pentru a sti cum poti contacta reprezentantii magazinului online de unde vrei sa cumperi, cui sa te adresezi daca ai probleme, nelamuriri sau întrebari.
  • ofera detalii despre procesul de cumparare (care sunt termenii si conditiile de derulare a tranzactiei, cum poti plati, cine proceseaza plata online daca alegi sa platesti prin card, care sunt modalitatile de livrare a produselor, care sunt conditiile de garantie si service si orice alte informatii sau conditii suplimentare referitoare la procesul de cumparare). Solicitam toate aceste informatii magazinelor, astfel încat sa fie transparente in relatiile comerciale, iar tu sa stii clar de dinainte sa cumperi, cum se va derula tranzactia in sine.
  • functioneaza fara probleme cand cumperi online (vrem sa ai parte de un proces de comanda comod si sa nu te enervezi cu tot felul de erori atunci cand achizitionezi un produs)
  • respecta legislatia in vigoare (trebuie sa stii ca, potrivit legii, ai dreptul sa returnezi produsul cumparat in 10 zile de la achizitie fara sa invoci niciun motiv de retur si sa îti primesti banii înapoi, dar va trebui sa suporti cheltuielile de transport – exista si exceptii de la regula, nu orice produs poate fi returnat. Obligatia legala este valabila doar pentru consumatori/persoane fizice).
  • site-ul declara ca respecta drepturile de autor, ca nu face spam, ca protejeaza datele personale ale clientilor si, nu in ultimul rand, afiseaza un link catre ANPC, conform legii.
  • ofera coordonatele de contact ale unei persoane care se ocupa de rezolvarea problemelor clientilor nemultumiti (este bine sa stii de la bun inceput, ca daca se intampla sa ai dificultati in relatia cu magazinul, ai la dispozitie coordonatele unui reprezentant al magazinului cu care sa incerci solutionarea amiabila a problemelor).
  • newsletterele trimise de magazin contin datele de identificare ale expeditorului si o procedura de desubscriere valida (daca, te hotarasti sa nu mai primesti newslttere de la un magazin, e important sa te poti dezabona si, astfel, sa iti fie respectata optiunea)
  • fiecare site pe care gasesti simbolul TRUSTED are minim 6 luni de existenta pe piata in asa fel incat sa probeze intentiile serioase pe care le are.

„Pe scurt, este important sa stii ca magazinele online atestate TRUSTED respecta legislatia in vigoare si bunele practici in comertul electronic, astfel incat sa asigure o experienta de cumparare cat mai placuta.” (sursa: http://trusted.ro/ce-trebuie-sa-stii-despre-un-site-pe-care-vezi-logo-ul-trusted/)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *