Aurul roz, din nou in voga

Reading Time: 2 minutes

 

Asta sustin marii designeri de bijuterii. Explicatia? In primul rand culoarea metalului, mai exotica si mai inedita decat cea a bine cunoscutului aur galben (sau alb), iar in al doilea rand raritatea sa. `Aurul roz este mai rar deoarece fie este facut la comanda, fie, pur si simplu, este facut intr-o cantitate mai mica`
(Duvall O’Steen, director de pormovare in cadrul Consiliului Mondial al Aurului).

In lumea bijuteriilor exclusivitatea, exotismul si eleganta sunt elementele-cheie, iar aurul roz le include pe toate 3. In plus, pretul pentru bijuteriile din aur roz este comparabil cu cel practicat pentru bijuteriile din aur galben sau alb, fiind stabilit in functie de cantitatea de aur continuta.

Acum apare intrebarea `Cum se face aurul roz?`. Dupa cum poate stiti deja, aurul pur, cel de 24K, este un metal foarte moale si nu se foloseste in productia de bijuterii. Din acest motiv bijutierii combina aurul cu alte metale, obtinand astfel un aliaj cu o rezistenta crescuta (mai multe detalii gasiti aici: `Ce sa aleg intre verighete din aur de 14K sau 18K?`).

Practic, aurul roz este un aliaj care contine si cupru, metal ce confera culoarea rosiatica (roz). Ca regula generala, cu cat cantitatea de cupru din aliaj este mai mare cu atat culoarea aurului este mai intensa. Din acest motiv se poate vorbi de aur roz (cantitate mai mica de cupru) si aur rosu (cantitate mai mare de cupru).

Pentru a fi in pas cu moda, in colectiile de verighete Coriolan am inclus si modele din aur roz. In plus, orice model de verighete poate fi realizat si din aur roz sau combinatii de aur roz – aur galben, aur roz – aur alb.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.